Skip to content Skip to footer

Εορτές Ιωβηλαίου, Χειροτονία Διακόνου 4/8/2015

kyriakakis diakos banner 2
Την Τρίτη 4 Αυγ. δια τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου 150 ετών λειτουργίας του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κισάμου, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων κ. Ειρηναίου, Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ Αμφιλοχίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ.Εμμανουήλ Κυριακάκη, πτυχιούχου της Πατριαρχικής Ακαδημίας Κρήτης. Την εις υποδιάκονον χειροθεσία τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και την εις διάκονον χειροτονία ο Ποιμενάρχης μας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα όπως καταστεί «όχι καλός κληρικός, αλλά άγιος κληρικός», καθώς όπως είπε, η εποχή μας έχει ανάγκη από αυθεντικά πρότυπα ζωής και μαρτυρία φωτός. Στον νεοχειροτονηθέντα ευχήθηκαν τόσο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, όσον και οι συλλειτουργούντες Αρχιερείς. Της Θείας Λειτουργίας μετείχαν Πρωτοσύγκελλοι και Ηγούμενοι Ι. Μονών της Μεγαλονήσου, ως επίσης και Κληρικοί εξ΄ άλλων Ι.Μητροπόλεων.

Πλήθος λαού φώναξε το «Άξιος». Παρόντες ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, Στρατιωτικοί, κ.α. εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων. Ο Επίσκοπος μας ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, ως και όλους τους παρόντες δια την συμμετοχή τους εις τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Ι. Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, δια την ευλογητική παρουσία των Τιμίων Δώρων των Μάγων, τα οποία λαμπρύνουν και ευλογούν τους εορτασμούς. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος αντευχήθηκε με αναφορά στα μεστά και εύχημα χρόνια της δικής του διακονίας εις την Κίσαμο και τον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στην Κίσαμο έως και την Παρασκευή, 7 Αυγούστου όπου και θα αναχωρήσουν δια την Ι.Μονή Αγίου Παύλου. Συγκινητική η προσέλευση εκατοντάδων πιστών απ΄ όλη την Κρήτη, οι οποίοι προσέρχονται να λάβουν την ευλογία και χάρη Των.