Skip to content Skip to footer

Χειροτονία Πρεσβυτέρου 26/7/2014

banner mavri 14
Το Σάββατο, 26 Ιουλίου, ο Επίσκοπος μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Εμμανουήλ Μαυριγιαννάκη, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, ο οποίος κατέχει οργανική θέση εις την Μητρόπολη μας και είχε ιερό πόθο και επιθυμία όπως η εις πρεσβύτερον χειροτονία του τελεστεί εις την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς. Συμπροσευχόμενος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, πνευματικός του χειροτονούμενου και έχων τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του.

Στον σύντομο λόγο του ο Επίσκοπος μας αναφέρθηκε εις το μυστήριο της Ιερωσύνης και την αποστολή του Ιερέα στον σύγχρονο κόσμο. Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονούμενο σημείωσε: «Καλείσαι να διακονήσεις τον άνθρωπο και τις ανάγκες του σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ο οποίος δεν επιθυμεί την εκκλησιοποίηση του, αλλά μάλλον την εκοσμίκευση της Εκκλησίας. Για να μπορέσεις να σταθείς αντάξιος της αποστολής σου, αλλά και της εμπιστοσύνης της Εκκλησίας προς το πρόσωπο σου χρειάζεται η καθημερινότητα του βίου σου να είναι μία προέκταση της Θείας Λειτουργίας. Να γίνεσαι δηλ. ότι είναι η ιερωσύνη που σήμερα η Εκκλησία απλόχερα σου χαρίζει, ως τον πολυτιμότερο θησαυρό σε γή και ουρανό: Φως, ελπίδα, δύναμη, χαρά και ζωή».

Ο Επίσκοπος μας επίσης αναφέρθηκε στην 17ετή μεστή διακονία του νέου πρεσβυτέρου πλησίον τον πρώην Μητροπολίτη Βελγίου κ. Παντελεήμονος, ως επίσης και του νύν Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος έδωσε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες στον νέο Κληρικό, προτρέποντας τον να γίνεται παράδειγμα και υπόδειγμα στον τόπο της διακονίας του. Κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, ως και από άλλες Μητροπόλεις, φίλοι και συγγενείς του χειροτονούμενου μετείχαν στην χαρά αυτή της Εκκλησίας.