Skip to content Skip to footer

Ιερατική Σύναξη 11/3/2013

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Φαλδάμειο Οίκημα της Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη του Κλήρου της Μητροπόλεως μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος αφού χαιρέτισε και καλωσόρισε τους Ιερείς, αναφέρθηκε στην επικείμενη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής απευθύνοντας πατρικές νουθεσίες και οδηγίες.

Μίλησε για το ασκητικό και εκκλησιαστικό φρόνημα που χρειάζεται να διακρίνει τον κληρικό, την καλλιέργεια της εσωτερικής ζωής, την λειτουργική ζωή, την εγκράτεια, την προσευχή, την μελέτη του λόγου του Θεού. «Ένας ευλαβής και με φόβο Θεού Ιερέας που υπακούει τον Επίσκοπο του, σέβεται τους συμπρεσβυτέρους του, αγαπά και θυσιάζεται για το ποίμνιο του, λειτουργεί ως πρότυπο στην Ενορία του. Κατανοείτε, φαντάζομαι, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, πως ό,τι καλό και άγιο μπορεί να οικοδομήσει στην ψυχή ενός πιστού ένας καλός ιερέας, ανάλογο και μεγαλύτερο κακό μπορεί να προκαλέσει ένας ανευλαβής και αδιάφορος ιερέας. Μη γένοιτο!», κατέληξε.

Ενημέρωσε επίσης τους ιερείς για τα νέα δεδομένα του Κανονισμού που κατήρτισε η Εκκλησία της Κρήτης, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε ότι αφορά το θέμα της Αξιολογήσεως των Ιερέων. Αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα λειτουργικής κινήσεως του τις περιόδου αυτής, το οποίο αριθμεί 57 Ιερές Ακολουθίες, και συνέστησε σε όλους να μην παραλείπουν το μέγιστο καθήκον τους, της τελέσεως όλων των Διατεταγμένων Ιερών Ακολουθιών της περιόδου. Τέλος ευχήθηκε καλή δύναμη και καρποφόρους πνευματικούς αγώνες, προσφέροντας στους ιερείς από ένα πνευματικό βιβλίο με συμβουλές για την Μ. Σαρακοστή.

img 3925img 3927