Skip to content Skip to footer

Θεατρική Παράσταση 1/7/2013

Η Θεατρική Ομάδα παιδιών και εφήβων «Ηθοποιοί για ένα Σάββατο» μέλη της ομάδας από το θεατρικό Εργαστήρι της Μητροπόλεως μας, που στεγάζεται στο  «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της, παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Βασιλιάς Λήρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση ανέβηκε στον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο πολυχώρο της Μητροπόλεως «Ενόρασις». Την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο γνωστός και καταξιωμένος από την ταινία «ΤΟ ΝΗΣΙ» σκηνοθέτης και ηθοποιός κ. Καλογεράκης Δημήτρης, ο οποίος, σε εθελοντική βάση, λειτουργεί και δραστηριοποιεί το θεατρικό εργαστήρι της Μητροπόλεως μας.

Η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε από έμπειρες εθελόντριες εκπαιδευτικούς της περιοχής, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις δράσεις του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου, δούλεψαν μαζί με τα παιδιά το έργο και συνέβαλαν ουσιαστικά στην άρτια απόδοση του. Οι μικροί ηθοποιοί με τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο απέδωσαν αριστοτεχνικά τους ρόλους τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες θιασώτες τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε τόσο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Καλογεράκη, όσο και όλους τους συντελεστές της κατά πάντα επιτυχημένης αυτής προσπάθειας, ως και το πλήθος του κόσμου που μετείχε, αναφέρθηκε στην σημασία και αξία των ευκαιριών που χρειάζεται να δίδονται στην νέα γενιά. «Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας μοιάζουν με ένα γκρίζο και ομιχλώδες τοπίο, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, εποχή που τα νιάτα του τόπου μας και όχι μόνον απογοητευμένα από την ασυνέπεια λόγων και έργων ημών των μεγαλυτέρων, αναζητούν μάταια ελπίδα και φως, η Μητρόπολις μας προσπαθεί, μέσα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες της, να κρατά αναμμένο το κεράκι της ελπίδας, να δημιουργεί ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης της νεολαίας του τόπου μας και να προτείνει μία άλλη στάση ζωής. Στόχος μας είναι, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, όχι να πιέσομε ή να πείσομε τους νέους μας για την αυθεντικότητα μας, αλλά να προσπαθήσομε να βοηθήσομε να ανακαλύψουν τις ομορφιές, τις χαρές και τις αλήθειες της ζωής, μέσα από τον δρόμο του πολιτισμού, της δράσις, της έμπνευσης και του ονείρου».

img 5545aimg 5551aimg 5556aimg 5570a

img 5581aimg 5609aimg 5633aimg 5634a