Skip to content Skip to footer

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Αννουσάκειο Ίδρυμα

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας επισκέφθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Κουρουκλή, ο οποίος κατέβηκε στην Κρήτη ειδικά για την επίσκεψη αυτή στο Αννουσάκειο, ως και από άλλους συνεργάτες του. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου του Δ.Σ., ο οποίος απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη για την Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ο Δντής του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιος Αρετάκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος, ενημερώθηκε για τις δράσεις του και επικοινώνησε με το προσωπικό και του τροφίμους. Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιος Αρετάκης χαιρέτισε και καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα, εκ μέρους του απουσιάζοντος Σεβ. Επισκόπου μας κ. Αμφιλοχίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες λειτουργίας του Ιδρύματος οι οποίες προέκυψαν εξ΄ αιτίας των πρόσφατων εξελίξεων, όπως οι περικοπές (κούρεμα) των οφειλών των ασφαλιστικών Ταμείων προς το Ίδρυμα που υπερβαίνουν τις 300.000,00€, την ανάγκη συνεχούς χρηματοδότησης και στήριξης της Πολιτείας, καθώς όπως είπε το Αννουσάκειο ως και άλλα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα της κατηγορίας αυτής στόχο και σκοπό έχουν «όχι να αντικαταστήσουν τις προνοιακές δομές της Πολιτείας, αλλά να συμβάλλουν υποστηρικτικά και παράλληλα στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες».

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξη και τον θαυμασμό του για το έργο του Αννουσάκειου, το οποίο χαρακτήρισε «πρότυπο και εξαιρετικό», αναφέρθηκε επίσης για την αναγκαιότητα «Μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, βάση του οποίου θα ενισχυθούν και στηριχθούν Ιδρύματα όπως το Αννουσάκειο, σημειώνοντας πως «το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σπουδαίο».

img 8073aimg 8077aimg 8082aimg 8086a

img 8093aimg 8103aimg 8110aimg 8113a