Skip to content Skip to footer

Εκδρομή στην Καππαδοκία 25-30 Μαΐου 2012


Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 6 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΜΥΡΑ ΛΥΚΙΑΣ (Άγιος Νικόλαος)

ΣΜΥΡΝΗ

ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΙΚΟΝΙΟ – ΝΕΑΠΟΛΙ
ΚΑΡΒΑΛΗ- ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ
ΚΟΡΑΜΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΑΒΑΝΟΣ
ΣΙΝΑΣΟΣ- ΜΑΛΑΚΟΠΗ- ΙΕΡΑΠΟΛΗ

kapadokya3smyrni2


25 – 30 Μαΐου 2012 ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ


Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


Συνοδός: Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος


Ημέρα 1η Παρασκευή 25/05 ΧΑΝΙΑ – ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΜΥΡΑ – ΙΚΟΝΙΟ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Κίσαμο & Χανιά για το αεροδρόμιο Ηρακλείου και με απευθείας πτήση φθάνουμε στην παραλιακή πόλη της Παμφυλίας, Αττάλεια. Μετά τον σχετικό έλεγχο επιβίβαση στα λεωφορεία με ελληνόφωνους ξεναγούς και θα ξεκινήσουμε για τα Μύρα της Λυκίας. Περνώντας από Κέμερ, κοντά από την αρχαία πόλη της Φάσελις (την ίδρυσαν Ρόδιοι άποικοι τον 7ο αιώνα) και μέσω της Φινίκε φτάνουμε στα Μύρα. Τα Μύρα αποτελούσαν Μητρόπολη με πάνω από 30 Επισκοπές. Από εδώ πέρασε 3 φορές ο Απόστολος Παύλος. Το γνωστότερο μοναστήρι της Λυκίας ήταν αυτό της Σιών. Γνωστός είναι και ο «θησαυρός της Σιών» που βρέθηκε το 1963 και αποτελείται από 71 αργυρά σκευή της Μονής. Ηγούμενος της Μονής Σιών υπήρξε ο Άγιος Νικόλαος ο οποίος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας και έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας. Το 325 μ.Χ. έλαβε μέρος στην Α οικουμενική σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας. Ο Άγιος Νικόλαος μετά την κοίμηση του στις 6 Δεκεμβρίου το 330 μ.Χ. ονομάστηκε «μυροβλύτης» καθώς τα λείψανα του άρχισαν να αναβλύζουν Άγιο μύρο. Θα επισκεφθούμε την εκκλησιά και τον Τάφο του Αγίου Νικολάου και θα κατευθυνθούμε για το Ικόνιο από τον περιφερειακό της Αττάλειας και μέσω Μανάβγατ και Σεΐδίσεχιρ που είναι κωμοπόλεις της Πισιδίας. Φθάνουμε στην ιστορική πόλη του Ικονίου η οποία αποτελούσε το όριο μεταξύ της Καπαδοκίας και Δυτικής Μικρά Ασίας. Στο Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας, βρίσκεται το Μαυσωλείο του Μελβανά που ήταν ο ιδρυτής του τάγματος με τους περιστρεφόμενους δερβίσηδες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σάββατο 26/05/12 ΙΚΟΝΙΟ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Ξεκινάμε για το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας. Εδώ το έδαφος αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό από το οποίο ξεπροβάλουν εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί που μοιάζουν με μανιτάρια, καμήλες, φώκιες ή σφήνες με άσπρη κίτρινη ή πράσινη απόχρωση. Στους μαλακούς βράχους έχουν λαξευτεί σπίτια – εκκλησίες και μοναστήρια. Περνώντας από την Νεάπολη και την Αρχελαϊδα θα σταματήσουμε στην Καρβάλη όπου θα επισκεφτούμε την Εκκλησιά του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού (κτίστηκε το 305) στο κέντρο της οποίας βρισκόταν ο τάφος του. Εκεί θα δούμε το εντυπωσιακό τέμπλο, δώρο του τσάρου Πέτρου. Θα προχωρήσομε για την κοιλάδα του Περιστρέματος με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος (την διασχίζει ο Μελένδης ποταμός) και τη μοναστική πολιτεία με τις λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Από τις δεκάδες Εκκλησίες εμείς θα επισκεφτούμε τις τρείς πιο σημαντικές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Προκοπίου. Δείπνο. Βραδινή βόλτα στο Προκόπι, στο κέντρο της πόλης με τα γραφικά καφενεία, μαγαζιά και τις όμορφες πλατείες.

Ημέρα 3η Κυριακή 27/05/12 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Αναχώρηση για την Σινασσό ένα από τα τέσσερα – πέντε ελληνόφωνα χωριά που υπήρχαν στην περιοχή μέχρι το 1924. Συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία   προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ξεναγηθούμε στους οικισμούς της Καππαδοκικής πόλης γεμάτους με ελληνικά αρχοντικά, τρωγλοδυτικές κατοικίες και την Εκκλησία του Αγ. Βασιλείου. Θα επισκεφτούμε την Μαλακοπή και την υπόγεια πόλη (κατακόμβες) της περιοχής, οι οποίες είναι χτισμένες σχεδόν 85 μέτρα κάτω από την γη και χρησιμοποιήθηκαν για να γλυτώσουν από τις επιδρομές των Αράβων. Στη συνέχεια και μέσω μιας όμορφης διαδρομής που περνάει από τις «κοιλάδες των Νεραιδοκαμινάδων» επιστρέφουμε στο Προκόπι όπου θα επισκεφτούμε το σπίτι στο οποίο έζησε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Επίσης θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης στην οποία σώζονται ακόμα σπίτια και αρχοντικά μοναδικής ομορφιάς από την εποχή που ανθούσε η ελληνική κοινότητα και που μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα κατοικούντο από Έλληνες χριστιανούς που άφησαν μια θαυμάσια κληρονομιά πέτρινων αρχοντικών, υπόσκαφων και κτιστών εκκλησιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μετά το δείπνο προαιρετική έξοδος για να απολαύσουμε μια φολκλορική βραδιά με γλέντι και παραδοσιακούς χορούς.

Ημέρα 4η Δευτέρα   28/05/12 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Βρισκόμαστε στην καρδιά της ηφαιστιογενούς Καππαδοκίας. Η περιοχή αυτή χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει έχει μπεί στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα μνημεία που αποτελούν κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα δούμε το Κόραμα, υπαίθριο μουσείο της Καππαδοκίας. Ένας χώρος με άγρια φυσική ομορφιά όπου βυζαντινοί μοναχοί λάξευσαν εκατοντάδες εκκλησίες με ανεκτίμητες τοιχογραφίες από τον 9ο – 14ο αιώνα. Η πιο εντυπωσιακή από όλες είναι η Τοκαλι με αγιογραφίες από την ζωή του Ιησού. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Συνεχίζουμε για το Ουτσχισάρ ένα 25όροφο υπόσκαφο κτίσμα που χρησιμοποιήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς και Σελτζούκους. Θα δούμε την κοιλάδα των περιστεριών με την πανοραμική θέα για φωτογραφίες. Επίσκεψη στην Καισάρεια, γενέτειρα του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομά της το 17ο μ.Χ αιώνα από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριο προς τιμή του πατέρα του Καίσαρα Αυγούστου. Επίσκεψη, περιήγηση στην πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τα αρχαία τείχη και την σκεπαστή αγορά. Θα συνεχίσουμε για την Άβανο περνώντας δίπλα από το Τσαβουσίν και διασχίζοντας τον κόκκινο (Αλύ) ποταμό από τις όχθες του οποίου βγαίνει ο πηλός που κατασκευάζονται τα περίφημα κεραμικά της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετά το δείπνο προαιρετική έξοδος για να δούμε τους περιστρεφόμενους δερβίσηδες.

Ημέρα 5η Τρίτη   29/05/12 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΙΕΡΑΠΟΛΗ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ιεράπολη. Η όμορφη διαδρομή μας περνάει από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες. Επίσης από το “Καραβάν Σεράι” το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν τον Δρόμο του Μεταξιού. Φθάνουμε στην Ιεράπολη, το “Φρούριο των Βαμβακιών”, με τους περίφημους απολιθωμένους λευκούς καταρράκτες, φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα από την αρχαιότητα συνέρρεε πολύς κόσμος. Εδώ είναι η Ιεράπολη με τη μητρόπολη της Λαοδικείας, όπου και εδώ ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος Εκκλησία, και με το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Θα δούμε το θέατρο, τις πύλες της πόλης και τα θεμέλια του μαρτυρίου του Αγίου Φιλίππου.

Ημέρα 6η Τετάρτη 30/05 ΙΕΡΑΠΟΛΗ– ΣΜΥΡΝΗ (ξενάγηση) –ΗΡΑΚΛΕΙΟ– ΧΑΝΙΑ

Πρωινό. Αναχώρηση για Σμύρνη, την πόλη λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς, όπου γεννήθηκε και ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το ρεμπέτικο. Θα περιηγηθουμε στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας (μετά την Κων/πολη και την Άγκυρα) που είναι και το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε την Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής όπου εκκλησιάζονται οι λίγοι εναπομείναντες Έλληνες, το λιμάνι (PASSPORT), τη διάσημη πλατεία του ρολογιού, στην απέναντι όχθη το Κορδελιό, την περιοχή του Αλσαντζακ και τα γραφικά σοκάκια της. Το σταθμό Κασαμπα, το Κονάκι και την περίφημη παλιά κλειστή Αγορά όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περιήγηση και αγορές. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης και με απευθείας πτήση επιστροφή στο Ηράκλειο. Άφιξη και μεταφορά στα Χανιά & Κίσαμο.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ σε ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 690

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 95


ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Αττάλεια & Σμύρνη – Ηράκλειο με απευθείας πτήσεις
  • Μεταφορά Καστέλι (ή Χανιά) – Ηράκλειο – Καστέλι (ή Χανιά)
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και 5* με πρωινό και γεύμα ή δείπνο καθημερινά
  • Όλες οι περιηγήσεις μεταφορές και εκδρομές με καλά κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Επαγγελματίες ελληνόφωνοι ξεναγοί & έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική τσάντα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Φόροι αεροδρομίων 65 €
  • Είσοδοι στους χώρους επισκέψεων
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα, ή ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό
  • Τα ποτά στα γεύματα του ξενοδοχείου – Φιλοδωρήματα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – Ταξιδιωτικά έγγραφα :

Διαβατήριο νέου τύπου με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ. Μπορείτε να το πάρετε σε 10 ημέρες από την κατάθεση στην Αστυνομία (κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 28210-25797). Χρειάζονται δύο φωτογραφίες έγχρωμες, αστυνομική ταυτότητα, και παράβολα.

Σημειώσεις:

Για λόγους οργανωτικούς ή απρόβλεπτου γεγονότος δυνατή η αλλαγή της σειράς των εκδρομών και των ξεναγήσεων, χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από το παραπάνω πρόγραμμα.

Για κράτηση θέσεως προκαταβολή 250 € και εξόφληση το αργότερο έως 10/5

Κάθε επιβάτης δικαιούται για μεταφορά μία χειραποσκευή και μία αποσκευή βάρους 20 κιλών. Να αναγράφετε στις αποσκευές απαραιτήτως το όνομα και την διεύθυνση σας.

Στις μεγάλες διαδρομές είναι υποχρεωτική η αλλαγή θέσεων στα λεωφορεία από μπροστά προς πίσω και το αντίθετο.

Όροι εκδρομής (παρακαλούμε διαβάστε τους)

Κάθε εγγραφόμενος αποδέχεται αυτοδικαίως το πρόγραμμα και τους παρακάτω όρους εκδρομής: Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε προκύψει με υπαιτιότητα των μεταφορικών μέσων που δεν του ανήκουν ή ότι άλλο δεν αφορά την οργάνωση από το γραφείο και κάθε άλλο συμβάν. Επίσης για τα έξοδα που θα προκύψουν από το συμβάν αυτό, όπως: στάσεις, απεργίες, αλλαγή δρομολογίων, καθυστερήσεις λόγων καιρικών συνθηκών κλπ. Επίσης δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευών. Ο κάθε εκδρομέας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις αποσκευές και προσωπικά του είδη και αναλαμβάνει ο ίδιος τις όποιες διαδικασίες ή ενέργειες απαιτούνται σε περίπτωση απώλειας. Το γραφείο δεν έχει καμία ευθύνη και υποχρέωση οικονομικής ή άλλης φύσεως σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας εκδρομέων.                                                         

Πληροφορίες –Κρατήσεις θέσεων:

Βιβλιοπωλείο Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου
κ. Εμμανουήλ Μποτωνάκης τηλ. 28220-22128, εσωτ. 5. (Ώρες γραφείου)