Skip to content Skip to footer

Έντυπα

Ημερολόγιο Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου έτους 2024

Το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως μας αφιερώθηκε στους σπηλαιώδεις Ιερούς Ναούς και Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Εκτός του πλούσιου ενημερωτικού υλικού του δια την Ιερά Μητρόπολη μας και τις Ενορίες Της, ως και την Εκκλησία της Κρήτης περιέχει την Ιερά Παράκληση και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας. Hμερολόγιο 2024.

Διατίθεται από το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεώς μας.
Τηλ. 28220 22128, εσωτ. 5, υπεύθυνος κ. Μποτωνάκης Εμμανουήλ.

Προσκυνητάριον Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου

Με τον τίτλο “Προσκυνητάριον Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου” η Ι. Μητρόπολις μας εξέδωσε πολύγλωσσο 18σέλιδο ένθετο, το οποίο συνοδεύεται από ψηφιακό δίσκο (dvd) όπου και παρουσιάζεται ο πλούτος των Ι. Μονών, Βυζαντινών κ.α. Ι. Ναών ως επίσης και η ποιμαντική, κοινωνική και προνοιακή διακονία της Ι. Μητροπόλεως μας. Δείτε το εδώ.

fyladio photo 16

Ιερός Παρακλητικός Κανόνας Παναγία "η Γιάτρισσα"

Μυστήριο η έλευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της «Γιάτρισσας» στην Ιερά Μητρόπολη μας, καθώς η Ίδια επέλεξε να έλθει εις τον τόπο, την Κίσαμο: «…Με περιμένει πολύς κόσμος εκεί να με προσκυνήσει και να τον γιατρέψω», σύμφωνα μέ αποκάλυψη της Παναγίας μας. «Μυστήριο αγάπης» ονόμασε ο σεβάσμιος σέ όλους μας Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, Υμνογράφος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τήν έλευση της θαυματουργού αυτής Εικόνος εις την Ιερά Μητρόπολη μας. Συγκινημένος καί ο ίδιος «μέ την θαυμαστήν επιλογήν της Παναγίας μας», έλαβε την ευλογημένη πρωτοβουλία όπως αποστείλλει εις την Ιερά Μητρόπολη μας, Ιερό Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας τῆς «Γιάτρισσας», τον οποίο διαμόρφωσε καταλλήλως. Επιθυμώντας η Ιερά Μητρόπολις μας όπως μοιραστεί την μεγίστη αυτή πνευματική χαρά και ευλογία, εξέδωσε τον Ιερό Παρακλητικό Κανόνα, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού ελεύσεως της Θαυματουργού Εικόνος, προς πνευματικό επιστηριγμό του Θεοτοκόφιλου λαού του Θεού. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν μετά του βιβλιοπωλείου της Ι.Μητροπόλεως, τηλ. 28220-22128, 28220-22018, (εσωτ. 6), δια να τους σταλεί, ως ευλογία, ο Ι. Παρακλητικός αυτός Κανόνας της Παναγίας, ομού μετά μικρής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Γιάτρισσας». Διαβάστε την παράκληση εδώ.

Λεύκωμα «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, Αείφωτος Πορεία»

Η Μητρόπολίς μας ανακοινώνει ότι εξέδωσε και κυκλοφόρησε Τιμητικό Λεύκωμα αφιερωμένο στη ζωή, προσφορά και διακονία του Πολυσέβαστου Γέροντος Μητροπολίτου από Κισάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίου με τον τίτλο: «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, Αείφωτος Πορεία». Το Λεύκωμα αποτυπώνει μέσα από 310 φωτογραφίες, αρκετές εκ των οποίων δημοσιεύονται για πρώτη φορά, τη ζωή του Σεβασμιώτατου Ειρηναίου από τη γέννησή του μέχρι και σήμερα. Περιλαμβάνει επίσης όλη την εργογραφία του με τα αυτοτελή πονήματα και τις περιοδικές εκδόσεις του, σημαίνοντα έγγραφα της Ποιμαντορίας του, χειρόγραφα κείμενά του, πνευματικές υποθήκες του, ιστορικούς σχολιασμούς και παρεμβάσεις του σε μεγάλα θέματα της επικαιρότητας και στο τέλος του Τόμου, σε Παράρτημα, έναν ψηφιακό δίσκο, στον οποίο περιέχονται ιστορικές ραδιοφωνικές εκπομπές και ομιλίες του, όπως επίσης και εκφωνήσεις από Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες.

Διατίθεται από το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεώς μας.
Τηλ. 28220 22128, εσωτ. 5, υπεύθυνος κ. Μποτωνάκης Εμμανουήλ.

Λεύκωμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Αμφιλοχίου

Η Μητρόπολίς μας εξέδωσε και κυκλοφόρησε Τιμητικό Λεύκωμα με τίτλο «Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος: 10 χρόνια Αρχιερατικής Διακονίας και Προσφοράς (2005-2015)» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 ετών Αρχιερατείας του Ποιμενάρχου μας. Ο τόμος αυτός αποτελεί καρδιακή έκφραση ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας κάποιων απο τους άμεσους συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία, εγκυκλίους, ομιλίες καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλη την πορεία του Σεβασμιωτάτου.

Διατίθεται από το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεώς μας.
Τηλ. 28220 22128, εσωτ. 5, υπεύθυνος κ. Μποτωνάκης Εμμανουήλ.

Γραφή Οσίων Εύοσμος

Με τον τίτλο “Μορφή Οσίων Εύοσμος” η Ιερά Μητρόπολις μας επανέκδοσε έναν μεγάλο “πνευματικό θησαυρό”. Επιστολές του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω προς τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό και τον Όσιο Ευμένιο τον νέο. Οι Επιστολές αυτές, με θαυμαστό τρόπο, περιήλθαν εις την Ιερά Μητρόπολη μας. Η πρώτη έκδοση, σε 15.000 αντίτυπα, χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, εξαντλήθηκε σε λιγότερο από 1 χρόνο. Η νέα, επαυξημένη, Έκδοση περιλαμβάνει και φωτοστιγμές από τα Εγκαίνια του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου, στην γενέτειρα Του το Συρικάρι,   (Σεπτέμβριος 2022), ως και από την 1η επέτειο των Εγκαινίων, Αύγουστος 2023).

Διαβάστε εδώ.

Βίος και Ακολουθία Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως μας ανακοινώνεται ότι η Ι. Μητρόπολις εξέδωσε βιβλίο αφιερωμένο στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Το βιβλίο περιλαμβάνει την Πράξη Αγιοκατάταξης του Οσίου, πλήρης Ασματική Ακολουθία του Οσίου, εγκεκριμένη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, τον βίο και την πολιτεία του Οσίου, ανέκδοτες μαρτυρίες θαυματουργικών επεμβάσεων Του, ως και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό.

Διατίθεται από το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεώς μας.
Τηλ. 28220 22128, εσωτ. 5, υπεύθυνος κ. Μποτωνάκης Εμμανουήλ.