Skip to content Skip to footer

Τελετή Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο Φανάρι ο Καθαγιασμός του Μύρου. Η ειδική ευχή αναγνώστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν  εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Σερβίας, των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Αλβανίας, Πολωνίας και Τσεχίας, οι Αρχιεπίσκοποι Φινλανδίας και Εσθονίας καθώς και περισσότεροι από 40 Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος την περίοδο αυτή μετέχει στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, έλαβε μέρος, μαζί με άλλους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών καθώς και οι Ιεράρχες του Θρόνου που συλλειτούργησαν έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από τον Πύργο, στην αυλή του Πατριαρχείου, όπου βρίσκεται το Μυροφυλάκιο. Ο κάθε ένας κρατούσε από ένα μικρό μυροδοχείο που κατασκευάστηκε, ειδικά για την φετινή τελετή του Αγίου Μύρου.

myro ierarxes 2012myro ierarxia 2012emyro leitourgia28

myro leitoyrgia proetoimasia8myro leitoyrgia proetoimasia19

Φωτογραφίες από: www.amen.gr
Φωτογράφος: Νικόλαος Μαγγίνας