Skip to content Skip to footer

Επίσκεψη στην Γαύδο

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα, Θεραπευτήριο της Μητροπόλεως μας από πολλών ετών εφαρμόζει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που σκοπό έχουν την στήριξη της τοπικής κοινότητας των επαρχιών Κισσάμου και Σελίνου, συμπεριλαμβανομένης και της ακριτικής Νήσου Γαύδου, η οποία Εκκλησιαστικά υπάγεται στην Μητρόπολη μας.

Οι ανθρωπιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες οργανώνονται και εποπτεύονται από τον διευθυντή του Αννουσακείου Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, με την ευχή, ευλογία και σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου του Ιδρύματος. Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από το Ίδρυμα, περιλαμβάνουν: διενέργεια ιατρικών εξετάσεων απευθυνόμενες προς την ευρύτερη κοινότητα, διανομή φαγητού και διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Μέσα στα πλαίσια και το πνεύμα αυτό το Αννουσάκειο Ίδρυμα προετοίμασε και απέστειλε με πολλή φροντίδα και αγάπη, πακέτα τροφίμων και είδη ρουχισμού σε όλους τους κατοίκους της ακριτικής νήσου Γαύδου. Την μεταφορά και την διανομή των πακέτων-δώρων αυτών, ανέλαβε το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της επαρχίας Σελίνου της Μητροπόλεως μας και συγκεκριμένα ο νοσηλευτής Γεώργιος Καλαντζάκης με την οικογενειακή βοηθό κ. Κωνσταντίνα Καρυωτάκη.

Οι εργαζόμενοι της κινητής μονάδας επισκέφτηκαν τα 44 νοικοκυριά του νησιού, προσφέροντας στους κατοίκους τους την προσφορά αγάπης της Μητροπόλεως μας. Παράλληλα , ο Νοσηλευτής του Προγράμματος προσέφερε, όπου υπήρχε ανάγκη , τις νοσηλευτικές υπηρεσίες του. Ρουχισμός δόθηκε στα παιδιά της Γαύδου.

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα, τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει, προς όφελος των κατοίκων της Γαύδου, δράσεις που περιλαμβάνουν κυρίως ιατρικές εξετάσεις (από οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, πνευμονολόγο, ορθοπεδικό), μέτρηση της οστικής πυκνότητας και αιμοληψία, σε συνεργασία με την Ενορία της Γαύδου και τον Πρόεδρο του Νησιού κ. Ευστράτιο Λαμπάκη.

p4240031p4240040p4240055