Skip to content Skip to footer

Ανέγερση Πολιτιστικού Πολύκεντρου

Συνεχίζονται, με γρήγορους ρυθμούς, οι εργασίες ανέγερσης του Πολιτιστικού – Πνευματικού Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεώς μας. Στόχος της Μητροπόλεως είναι η δημιουργία μιας εστίας πολιτισμού. Το Πολύκεντρο, εκτάσεως 2.300 τ.μ., θα λειτουργήσει ως κυψέλη-κιβωτός για τα νειάτα του τόπου και όχι μόνον. Περιλαμβάνει πολυχώρο πνευματικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, ομιλιών, διαλέξεων και σεμιναρίων, Βιβλιοθήκης – Αναγνωστηρίου.

Αγιογραφείο, εκθεσιακός χώρος, φουαγιέ, χώρος εκμαθήσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών, κοσμήματος, ψυχαγωγίας, φιλοξενίας, Σχολή Γονέων, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός Εκκλησιαστικός σταθμός, βιβλιοπωλείο και εκδόσεις, μερικές από τις δράσεις που θα φιλοξενεί. Επιπλέον, θα στεγάσει το Ωδείο της Μητροπόλεως, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος και δίδει αναγνωρισμένα πτυχία. Λειτουργούν δε εκτός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Σχολές: Πιάνου, Αρμονίου, Ακορντεόν, Κιθάρας, Κρουστών, Παραδοσιακών και Λαϊκών Οργάνων. Ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν το παρόν σχολικό έτος στο Ωδείο ανέρχεται στα 350. Εκτός των ανωτέρω, στόχος της Μητροπόλεως είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει  το  κίνητρο για συμπαράσταση εκπαιδευτικών λειτουργών, μελέτη αντιμετώπισης κοινωνικών θεμάτων, επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου, καταγραφής Εκκλησιαστικής κληρονομιάς, ως και άλλες δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν μελλοντικά.  Το Πολυκέντρο έχει λάβει Νομική υπόσταση: ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το Καταστατικό του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αριθ. Φύλλου 386/14-3-2011, Τεύχος Β ). Πρόσφατα η οικογένεια Ν. Τσατσαρωνάκη ανέλαβε την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς κ. Μιχαήλ Σάλλας επιχορήγησε, επίσης, το έργο με το ποσόν των εκατόν χιλιάδων Ευρώ (100.000,00 €) για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και ο ΟΠΑΠ με το ποσόν των πενήντα χιλιάδων Ευρώ (50.000,00 €). 

Το Πολύκεντρο έχει προσκληθεί να εγκαινιάσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο Παναγιώτατος θα βρίσκεται στην Κρήτη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένος του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, η Ολομέλεια του οποίου θα συνεδριάσει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, όπου και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

polykentropolykentro 1polykentro 2