Skip to content Skip to footer

Παρουσίαση Βιβλίου 28/3/2013

Στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Μητροπόλεως μας έγινε το εσπέρας της 28ης Οκτωβρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί) και ο Κανόνας του» του κ. Εμμανουήλ Μαλαθράκη, Φιλόλογου, τ. Λυκειάρχου. Άξιοι και ικανοί επιστήμονες, μαθητές του συγγραφέα, παρουσίασαν με τρόπο αριστοτεχνικό το πόνημα-μελέτη του κ. Μαλαθράκη.

Τμήματα του Ακάθιστου Ύμνου απέδωσαν μελωδικά ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού μας Ναού κ. Αντώνιος Βακάκης και ο ευλαβέστατος διάκονος μας π. Ιωάννης Τζωρτζάκης. Ο συγγραφέας, στο τέλος της παρουσίασης, αναφέρθηκε στην επί σειρά ετών επίπονη προσπάθεια συγγραφής του πονήματος του και ευχαρίστησε, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο, καθώς η Μητρόπολις μας οργάνωσε την εκδήλωση παρουσίασης του Βιβλίου, ως και όσους παρουσίασαν το βιβλίο και το πολυπληθές ακροατήριο.

Ο Επίσκοπος μας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον κ. Μαλαθράκη, τότε που νεοδιόριστος εκπαιδευτικός υπηρέτησε σε Λύκειο της περιοχής με Λυκειάρχη τον συγγραφέα, ως και στο παρουσιαζόμενο βιβλίο, το οποίο όπως είπε δεν είναι μια απλή μετάφραση του Ακάθιστου Ύμνου και του Κανόνα του, αλλά πρόκειται περί μίας εμπεριστατωμένης και τεκμηριωμένης, ολοκληρωμένης μελέτης, καθώς ο συγγραφέας δεν αυτοσχεδιάζει, αλλά χρησιμοποιεί και στηρίζεται στις πηγές. «Πρόκειται περί ενός έργου ζωής για το οποίο ο συγγραφέας δικαιούται να καυχάται «εν Κυρίω», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

img 4020aimg 4029aimg 4030aimg 4034a