Skip to content Skip to footer

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο 3/7/2013

Η έντεχνη χορωδία του Ωδείου της Μητροπόλεως μας πραγματοποίησε, το βράδυ της Τετάρτης, Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πέτρινο αμφιθέατρο του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Ευθύνη ενορχήστρωσης είχε ο μουσικός κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος λειτουργίας της έντεχνης χορωδίας. Επαγγελματίες, εθελοντές, μουσικοί μετείχαν στο μουσικό σχήμα. Οι χορωδοί με τρόπο αριστοτεχνικό απέδωσαν, διαχρονικά και αγέραστα, τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Η φιλόλογος κ. Αργυρώ Δελή είχε την ευθύνη παρουσίασης της βραδιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε τους μουσικούς και τους χορωδούς για την άρτια παρουσίαση και εκτέλεση των τραγουδιών, απευθύνθηκε με λόγους ευχαριστιακούς στο πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο, χωρητικότητας χιλίων και πλέον ανθρώπων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Μουσική είναι πολιτισμός. Τώρα λοιπόν που η φτώχια σε αξίες και πρόσωπα είναι ολοφάνερη, τώρα που η μιζέρια  έχει καλύψει  τα πάντα και η δυστυχία φτάνει στην παραμικρή γωνιά του τόπου και της κοινωνίας μας, τώρα είναι καιρός να επανα-ανακαλύψομε τον πλούτο και τις αξίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην υπέρβαση. Μέσα στο πνεύμα αυτό η Μητρόπολις μας αναπτύσσει  δράσεις και ευκαιρίες  δημιουργικής απασχόλησης της νεολαίας του τόπου μας, καθώς το τρέχον έτος περισσότερα από 150 παιδιά παρακολούθησαν μαθήματα στις δέκα Σχολές του Ωδείου της Μητροπόλεως, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος.

Ευχή μας είναι να γίνει η κρίση ευκαιρία που θα οδηγήσει όλους μας στην αυτογνωσία και αυτοκριτική για να ανθήσει  και πάλι το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η ελπίδα στον τόπο και τους ανθρώπους του», κατέληξε ο Επίσκοπος μας ευχόμενος καλό και ευλογημένο Καλοκαίρι. Τα έσοδα της Συναυλίας διατίθενται για τις ανάγκες των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, τα οποία με ευθύνη της Μητροπόλεως, λειτουργούν στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της και παρακολουθούν περί τους 130 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής.

 img 5668aimg 5680aimg 5687aimg 5690a