Skip to content Skip to footer

Μνημόσυνο μακαριστού Γέροντος Μητρ. κυρού Ειρηναίου 28/7/2013

Την Κυριακή, 28 Ιουλίου, η Μητρόπολις μας τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Σωτήρος, στην Κάνδανο, ιστορική έδρα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των: Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κατάρ κ. Μακαρίου, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Επισκόπου μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος αφού χαιρέτησε την παρουσία των Σεβ. αγίων Αρχιερέων, ευχαριστώντας τους για την συμμετοχή των, αναφέρθηκε στην προσφορά, διακονία του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου και στην ιδιαίτερη σχέση του με την ιστορική Επαρχία Σελίνου, τους ανθρώπους του τόπου και τα προβλήματα τους. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος υπήρξε και στενός συνεργάτης του μακαριστού Γέροντος κυρού Ειρηναίου, όπως και ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης κ. Ειρηναίος. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε σε εμπειρίες που έζησε κοντά στον Γέροντα κατά τις περιοδείες του στο όμορφο Σέλινο. Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Δερμιτζάκης, αναφέρθηκε, εν συντομία, στην Αρχιερατική πορεία του Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου και την ουσιαστική συμβολή του στην ανύψωση της Επαρχίας Σελίνου μέσα από τις πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες που είχε λάβει.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καντάνου κ. Σταματίνη Δαμιανάκη μίλησε για την ίδρυση των Γυναικείων Συλλόγων των Ενορίων από τον μακαριστό Γέροντα Ειρηναίο και την καθοριστική συμβολή του στην αναβάθμιση της γυναίκας της υπαίθρου. Τέλος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κατάρ κ. Μακάριος μνημόνευσε τις πολλές προσκυνηματικές επισκέψεις του αοιδίμου Ιεράρχου στην Αγία Πόλη. Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο που ακολούθησε, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο τους την ευγνωμοσύνη, σεβασμό και τιμή προς το μακαριστό Ιεράρχη.

img 6024img 6036img 6042

img 6046img 6054img 6056

img 6059img 6063img 6065