Skip to content Skip to footer

Εκδήλωση τιμής και μνήμης 11/8/2013

Η «Ένωση προβολής του έργου του από Κισάμου και Σελίνου Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη», πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, 11 Αυγούστου, εκδήλωση τιμής και μνήμης στον προαύλιο χώρο των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως μας. Προσκεκλημένος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος. Παρόντες εκτός του Επισκόπου μας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορείς, Σύλλογοι και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος μας κ. Αμφιλόχιος, οι οποίοι με βαθιά ευγνωμοσύνη και σεβασμό μίλησαν για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Γέροντα κυρό Ειρηναίο. Εκ μέρους της Ένωσης τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας χαιρέτισε ο Πρόεδρος της κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ., ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου εις την νεολαία.

Ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος, αναφέρθηκε με λόγους θερμούς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιεράρχου Ειρηναίου και στην προσφορά του στην Αφρικανική Ήπειρο, καθώς μεγάλος αριθμός κληρικών που σήμερα στελεχώνουν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, σπούδασαν και γαλουχήθηκαν στις Σχολές και τα Οικοτροφεία της Μητροπόλεως μας, με μέριμνα και φροντίδα του μακαριστού Γέροντος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της Ένωσης στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

img 6513img 6515img 6526

img 6531img 6539