Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου 2013

Η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος άγει τα ονομαστήρια του εορτάστηκε στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς, καθώς ο Επίσκοπος μας, σεβόμενος τις δυσκολίες των ανθρώπων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής προτίμησε αντί εορταστικών και πανηγυρικών εκδηλώσεων να στηριχθούν οι δράσεις του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει ολοένα αυξανόμενες ανάγκες εμπερίστατων και πολύπαθων συνανθρώπων μας.

Του Εσπερινού της εορτής χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ο οποίος τις ημέρες αυτές εκπροσωπώντας της Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε Παγκρήτια Θεολογική Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, φιλοξενήθηκε στους χώρους της Ακαδημίας, της δε Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκαν στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς μετείχαν συμπροσευχόμενοι Αρχιερείς της Μεγαλονήσου, ο Αρχιγραμματέας της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πρωτοσύγκελοι, Ηγούμενοι Μονών της Εκκλησίας Κρήτης, Ιερείς της Μητροπόλεως μας και από άλλες Μητροπόλεις, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Φορέων, Συλλόγων, και πλήθος λαού των Επαρχιών μας οι οποίοι ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Επίσκοπο μας.

Ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε όλους για την αγάπη τους και έμπρακτη στήριξη τους στο έργο διακονίας και φιλανθρωπίας της Εκκλησίας, ζήτησε την προσευχή τους ως το ποιο πολύτιμο «δώρο», όπως σημείωσε που μπορεί ο λαός του Θεού να προσφέρει στον Επίσκοπο του.

img 7710aimg 7715aimg 7717aimg 7719a

img 7724aimg 7728aimg 7739a