Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Στυλιανού 2013

Κατά την εορτή του Αγίου Στυλιανού Παμφλαγόνος, εορτάζει και το ομώνυμο παρεκκλήσιο το οποίο ευρίσκεται εντός του «Φαλδάμειου Οικήματος» της Μητροπόλεως μας. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Στυλιανού Φαλδαμή, μεγάλου ευεργέτου και δωρητού της Μητροπόλεως μας, στην μνήμη του οποίου η εκλεκτή σύζυγος του κ. Παναγιώτα Φαλδαμή, ανήγειρε το «Φαλδάμειο Οίκημα».

Αμέσως μετά τον Εσπερινό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φαλδάμειου ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στον μακαριστό Στυλιανό Φαλδαμή. Την εκδήλωση οργάνωσε η Μητρόπολις μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ινναχωριανών Αττικής και με την ευγενή συμμετοχή του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου και του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Κισάμου. Η Πρόεδρο του Συλλόγου Κυριών κ. Ανθή Νταγκουνάκη-Χαρτζουλάκη ομίλησε για την ζωή, το έργο και την πορεία του τιμώμενου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ινναχωριανών κ. Βαϊδομαρκάκης, η Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου εκπαιδευτικός κ. Καλάθια, ως επίσης και ο Επίσκοπος μας, ο οποίος εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη της Μητροπόλεως μας τόσο προς το πρόσωπο του τιμωμένου, όσο και προς το πρόσωπο της εκλεκτής συζύγου του κ. Παναγιώτας Φαλδαμή δια την ουσιαστική στήριξη και αρωγή στο ταπεινό έργο και διακονία της Μητροπόλεως μας.

Τόσο το Φαλδάμειο Οίκημα, όσο και η πλήρως ανακαινισμένη πτέρυγα ανοοϊκών του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως επίσης και ένα μικρό λεωφορείο για να μετακινούνται οι τρόφιμοι του Αννουσάκειου, είναι μερικοί από τους πολλούς καρπούς αγάπης του ευλογημένου ζεύγους Φαλδαμή προς την Μητρόπολη μας. Η κ. Φαλδαμή, ιδιαίτερα συγκινημένη, αναφέρθηκε στην κοινή πορεία με τον τιμώμενο σύζυγο της, ως και στα έργα εποποιίας και αγάπης που έχουν προσφέρει, τα οποία φτάνουν έως την Αφρικανική Ήπειρο.

img 7809aimg 7810aimg 7811aimg 7821a

img 7823aimg 7826aimg 7828a