Skip to content Skip to footer

Μνήμη αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου 7/12/2013

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο Επίσκοπος μας μετείχε σε εκδήλωση μνήμης και σεβασμού προς τον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο (1914-1991), την οποία οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, εξ΄ αφορμής της παρουσιάσεως του πρό έτους κυκλοφορήσαντος έργου του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, με τίτλο: «Η ιερά Πορεία αγάπης, ειρήνης και ενότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσιάτικα, της Ι.Μ. Δημητριάδος.

Η εκδήλωση άρχισε με εναρκτήριο χαιρετισμό του φιλοξενούντος Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Ακολούθησε χαιρετισμός του εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου και εν συνεχεία οι εξής εισηγήσεις: «Ο Πατριάρχης Δημήτριος εν μνήμη», Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, «Πατριάρχης Δημήτριος: Η χάρις της ταπεινώσεως», Παν/τος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Ιβηρίτης, Προηγούμενος Ι.Μ.Ιβήρων, «Πατριάρχης Δημήτριος: Ο «τρόπος» της Εκκλησιαστικής Ηγεσίας», Ελλογ. Καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Χρήστος Γιανναράς. Των εισηγήσεων ακολούθησε προβολή ταινίας με τους κυριότερους σταθμούς της Πατριαρχίας του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου και καταληκτική ομιλία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος με θέμα: «Ο Πατριάρχης Δημήτριος: Η Εικόνα του Ποιμένος της αγάπης, της ειρήνης και της ενότητος». Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν με λόγους σεβασμού, τιμής και αγάπης στο πρόσωπο, την διακονία και Πατριαρχία του τιμώμενου μακαριστού Πρωθιεράρχου, καταθέτοντας και προσωπικές εμπειρίες, βιώματα από την συναναστροφή τους μαζί Του.

Αρχιερείς εκ της Μεγαλονήσου Κρήτης και της Εκκλησίας της Ελλάδος μετείχαν στην εκδήλωση, με την συμμετοχή Κληρικών και πλήθους κόσμου. Την επομένη της εκδηλώσεως, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αναλήψεως Σωτήρος Βόλου τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Δημητρίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων Φορέων και μεγάλου αριθμού πιστών.

img 7900aimg 7905aimg 7906aimg 7908a

img 7917aimg 7922aimg 7923aimg 7935aimg 7937a