Skip to content Skip to footer

Οδοιπορικό Υγείας σε Κίσαμο & Σέλινο 27 & 28/3/2014

Την Πέμπτη και Παρασκευή (27&28) Μαρτίου η Μητρόπολις μας είχε την χαρά να δεχθεί, υποδεχθεί και φιλοξενήσει την κινητή Ιατρική Μονάδα της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επανδρωμένη με Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (Παιδίατρο, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Φαρμακοποιό, Νοσηλεύτρια, κ.α.), με επικεφαλής τον Γενικό Δντή της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, οι οποίοι επισκέφθηκαν περιοχές σε Κίσαμο & Σέλινο για δωρεάν εξέταση Μαθητών Σχολείων, ως και του τοπικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκαν τον Πλάτανο Κισάμου όπου εξέτασαν όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου και κατοίκους της περιοχής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κινητή Ιατρική Μονάδα επισκέφθηκε το χωριό Ροδωπού για εξέταση του τοπικού πληθυσμού. Την Παρασκευή 28 Μαρτίου έγινε παράδοση Φαρμακευτικού υλικού στο Κοινωνικό Ιατρείο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας και ακολούθησε επίσκεψη σε Παιδικό Σταθμό της Κισάμου όπου παραδόθηκε εξοπλισμένο Φαρμακείο. Εν συνεχεία η Ιατρική Μονάδα επισκέφθηκε το Σέλινο συγκεκριμένα την Κάντανο όπου εξέτασε τους μαθητές των Παιδικών Σταθμών και του Δημοτικού.

Οι Παθολόγος και Καρδιολόγος στο Κέντρο Υγείας Καντάνου εξέτασαν κατοίκους της περιοχής. Πραγματοποίησαν σειρά κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων που περιελάμβαναν παιδιατρικής, παθολογικής και καρδιολογικές εξετάσεις συνοδευόμενος από καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση χοληστερίνης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, καθώς και κλινικούς ελέγχους κατά συστήματα. Παράλληλα, στα ανασφάλιστα παιδιά διενεργήθηκαν εμβολιασμοί ενώ σημαντική ήταν η παιδοκαρδιολογική εξέταση των μαθητών, με triplex καρδιάς, για να συνεχίζουν να αθλούνται με ασφάλεια. Συνολικά εξετάστηκαν περισσότερα από 250 παιδιά και 60 ηλικιωμένοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος επεσήμανε την σημασία της συνεργασίας με την Μ.Κ.Ο. “Αποστολή” και τον ΙΣΑ σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπισκοπο Αθηνων κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον και την αγάπη του.

Ο Γενικός Διευθυντής της “Αποστολής” κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε συγκινητική την προσφορά των εθελοντών γιατρών και υπογράμμισε την σημασία της αλληλεγγύης αυτή την περίοδο στη χώρα μας.

“Η Εκκλησία, με τους εθελοντές της, όπως έπραξε πάντα, είναι δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Δυστυχώς οι ανάγκες αυξάνονται και μέσα σε ένα χρόνο οι επισκέψεις ανασφάλιστων και απόρων διπλασιάστηκαν “.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης ανέφερε: “Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης σε ανασφάλιστους συνανθρώπους μας και σε παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Εγγυόμαστε κάθε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη με σκοπό η προσφορά μας να έχει διάρκεια, συνέπεια και υπευθυνότητα”.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας του Αννουσάκειου Ιδρύματος-Θεραπευτηρίου της Μητροπόλεως μας με την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων.

img 9233aimg 9245aimg 9247aimg 9268a