Skip to content Skip to footer

Παρουσίαση Βιβλίου 2/5/2014

Το εσπέρας της 2ας Μαΐου και μετά τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Οικουμενίου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Επισκοπείου και των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως μας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου «ο Χριστός σημάδεψε την Κρήτη». Το βιβλίο επανεκδόθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου.

Την παρουσίαση είχαν αναλάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου. Η παρουσίαση άρχισε με χαιρετισμούς από τους οργανωτές: τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Καστανάκη Μιλτιάδη και την Πρόεδρο του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου κ. Ειρήνη Ξηρουχάκη-Καλάθια, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού της παρουσίασης. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από αξιόλογους ομιλητές ως εξής: «Η πίστη ως βίωμα στο βιβλίο του Μητροπολίτη Ειρηναίου «ο Χριστός σημάδεψε την Κρήτη», κ. Ηλίας Μαζοκοπάκης, Σρατιωτικός Ιατρός- Θεολόγος, «Η παράδοση και ο πολιτισμός της Κρήτης στο βιβλίο «ο Χριστός σημάδεψε την Κρήτη», κ. Εμμανουήλ Κοχυλάκης, εκπαιδευτικός, «Αναπολεί και νοσταλγεί, αγωνιά, μα και ελπίζει ο Μητροπολίτης Ειρηναίος στο βιβλίο «ο Χριστός σημάδεψε την Κρήτη», κ. Εμμανουήλ Μαλαθράκης, εκπαιδευτικός τ. Λυκειάρχης. Η κ. Βίκυ Κόλλια, εκπαιδευτικός, απήγγειλε το ποίημα που περιλαμβάνει η επανέκδοση « Στον Παππού της Κρήτης». Οι ομιλητές με λόγο γλαφυρό και μεστό παρουσίασαν το βιβλίο αυτό του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου, του οποίου ο λόγος και σε αυτό το πόνημα του είναι λόγος «προφητικός και επίκαιρος», όπως σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος στον χαιρετισμό του στο τέλος της παρουσίασης, ευχαριστώντας τόσο τους οργανωτές, όσο και τους παρουσιαστές, ως επίσης και την Ιερά Πατριαρχική Μονή Γουβερνέτου για την επανέκδοση.

Χαιρετισμό, επίσης, απεύθυνε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κ. Ειρηναίος Βερυκάκης. Όπως σημείωσε η συντονίστρια της εκδήλωσης και Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου κ. Ξηρουχάκη αναφερόμενη στον αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Ειρηναίο: «… έδωσε όραμα και πνοή ανάπτυξης στην κοινωνία, στήριξη στην νέα γενιά για μόρφωση και προκοπή, αποκούμπι στα γηρατειά αλλά και βήμα για γόνιμο διάλογο και ουσιαστική επικοινωνία…. Μ΄ όλους εμάς επικοινωνούσε με τον λόγο του τον πατρικό, τον συμβουλευτικό, τον ουσιαστικό, τον αγωνιώδη και αγωνιστικό, τον προβληματισμένο και τον αφυπνιστικό, προσπαθώντας να εμπνεύσει αξίες και οράματα ζωής, να στυλώσει συνειδήσεις και να ζεστάνει ψυχές…». Πλήθος κόσμου μετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών των πολλαπλών δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας.

img 9767aimg 9769aimg 9770aimg 9795a