Skip to content Skip to footer

Προσκύνημα στην Αγία Γη 2014

bann jeru tour 14 3 

1η Ημέρα 25/9 ΠΕΜΠΤΗ: ΚΑΣΤΕΛΙ – ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

1Συγκέντρωση το πρωί, αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ηρακλείου και με απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Ισραήλ, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στην Άγια Πόλη Ιερουσαλήμ. Ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στα εντός αυτού πάνσεπτα προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Αποκαθήλωση, Γολγοθάς, Σπήλαιο ευρέσεως του Τίμιου Σταυρού και τα υπόλοιπα προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως). Μεταφορά στην κοντινή Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, δίπλα στον Ναό της Γεννήσεως. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 26/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ –Οδός Μαρτυρίου– Αγία Σιών–Ναός Αναστάσεως

2Μετά το πρωινό μεταφορά στην Ιερουσαλήμ και ξενάγηση στο λόφο Σιών (Αγία Σιών) όπου θα δούμε το υπερώο του Μυστικού Δείπνου και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου όπου εκοιμήθη η Παναγία. Κατόπιν εντός των τειχών της παλιάς πόλης Ιερουσαλήμ για να ξεναγηθούμε και να περπατήσουμε στην οδό του Μαρτυρίου, όπου θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού) και το χώρο του Ναού του Σολομώντα όπου και το τείχος των Δακρύων. Συμμετοχή στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, παραμονή της εορτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (με το παλαιό εορτολόγιο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 27/9 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – Εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού -ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

3Μεταφορά νωρίς το πρωί στην Ιερουσαλήμ. Συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλου, και της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Προσκύνημα στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού (όπου ευρέθη ο Τίμιος Σταυρός) και στο εκεί σπήλαιο της Αγίας Ελένης. Ακολουθεί άνοδος στον φρικτό Γολγοθά (εντός του Ναού της Αναστάσεως) όπου και η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Μετά το πέρας της τελετής θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο όπου συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια στα αμέτρητα μαγαζάκια και για όποιον θέλει θα επισκεφθούμε (με τα πόδια) κάποια μοναστηράκια στην παλιά πόλη, όπως την Ι. Μονή Σεϋδανάγιας και την Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς όπου και ο τάφος της Αγίας Μελάνης. Στη διαδρομή της επιστροφής μας προς το ξενοδοχείο θα σταματήσουμε στην Βηθανία (Ανάσταση Λαζάρου) και την εκεί Ι. Μ. Μάρθας και Μαρίας. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα 28/9 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

4Παρακολούθηση της πρωινής Θείας Λειτουργίας στο Ναό της Γεννήσεως και προσκύνηση στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή. Θα επισκεφτούμε την Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτη μέσα στην πανέμορφη χαράδρα της ερήμου, όπου και το σπήλαιο που ασκήτεψε ο Προφήτης Ηλίας, εδώ βρίσκεται και το Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου του νέου ανέπαφο .Θα ανέβουμε στο Σαραντάριο Όρος (Όρος των πειρασμών) με το ομώνυμο Μοναστήρι από όπου θα αντικρύσουμε και το υπέροχο θέαμα της πεδιάδας της Ιεριχούς. Κατόπιν στον Ιορδάνη ποταμό στον τόπο Βάπτισης του Κυρίου όπου θα τελεσθή Αγιασμός και συμβολική Βάπτιση των προσκυνητών, στην Ι. Μ. Προφήτη Ελισαίου με την Συκομωρέα του τελώνη Ζακχαίου, στην Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη από όπου θα αντικρίσουμε και την Νεκρά Θάλασσα, (σπήλαιο Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας) που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. του Τιμίου Σταυρού όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο του Τιμίου Σταυρού και επιστροφή στη Βηθλεέμ και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 29/9 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΓΑΛΙΛΑΙΑ

5Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Γαλιλαίας. Θα επισκεφθούμε το Όρος Θαβώρ με το Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, την Ναζαρέτ όπου ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος ευλόγησε το κρασί στο Γάμο, τη λίμνη Τιβεριάδα, την αρχαία Καπερναούμ με την Ι.Μ. των Αγίων Αποστόλων όπου θα δούμε και το όρος των Μακαρισμών. Στη λίμνη Τιβεριάδα (ή θάλασσα της Γαλιλαίας ή Λίμνη Γενισαρέτ) μπορούμε (προαιρετικά) να απολαύσουμε μια βαρκάδα με τα μεγάλα καΐκια καθώς και το παραδοσιακό γεύμα με το “Ψάρι του Αγίου Πέτρου”. Το απόγευμα επιστροφή στη Βηθλεέμ και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο-Διανυκτέρευση. Το βράδυ (προαιρετικά) μεταφορά στην Ιερουσαλήμ όπου νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως και τον Πανάγιο Τάφο.

6η Ημέρα 30/9 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ

6Προσκύνημα στην περιοχή της Βηθλεέμ. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Ι.Μ Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (στην έρημο της Παλαιστίνης) και το χωριό των Ποιμένων. Κατόπιν θα μεταβούμε στη Γεσθημανή όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο της Παναγίας, θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και της Προδοσίας του Κυρίου, και το Όρος των Ελαιών όπου και ο τόπος της Αναλήψεως του Κυρίου μας. Κατόπιν στην Ι. Μ. Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και στην Ορεινή (γενέτειρα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, όπου έγινε και η συνάντηση της Παναγίας με την Ελισάβετ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα 01/10 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΧΑΝΙΑ – ΚΑΣΤΕΛΙ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο, στη διαδρομή θα σταματήσουμε στη Λύδα όπου βρίσκεται η Ι.Μονή και ο Τάφος του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στο Ηράκλειο και μεταφορά με πούλμαν στα Χανιά και στην Κίσαμο. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:  730€     (Επιβάρυνση μονόκλινου: 150 €)

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πούλμαν Χανιά –Ηράκλειο- Χανιά
  • Αεροπορικό εισιτήριο με απευθείας πτήσεις Ηράκλειο-Τέλ Αβίβ –Ηράκλειο με όλους τους φόρους
  • Διαμονή για 6 βράδια στην Βηθλεέμ στο κεντρικό ξενοδοχείο MANGERSQUARE 4* (δίπλα στο Ναό της Γεννήσεως)
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο μας (ημιδιατροφή)
  • Εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
  • Τα λεωφορειάκια για τον Άγιο Σάββα
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ξεναγός στα Ιεροσόλυμα –Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείου

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

  • Το εισιτήριο για τα τελεφερίκ για την ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος
  • Τα ποτά στα γεύματα

 

Σημείωση: Κάθε επιβάτης δικαιούται για μεταφορά μια χειραποσκευή και μια αποσκευή βάρους 20 κιλών. Υποχρεωτικό Διαβατήριο νέου τύπου με εξάμηνη ισχύ (να μεριμνήσετε για την έκδοσή του έγκαιρα)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΜΕΣΑ-Θέσεις ΠεριορισμένεςΜε την εγγραφή προκαταβολή 280 €

Όροι της εκδρομής (παρακαλούμε διαβάστε τους): Κάθε εγγραφόμενος αυτοδικαίως αποδέχεται το πρόγραμμα και τους παρακάτω όρους εκδρομής: Η εγγραφή γίνεται με καταβολή προκαταβολής και η εξόφληση απαραιτήτως θα γίνει το αργότερο δέκα ημέρες πριν την αναχώρηση. Το γραφείο δε φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε προκύψει, με υπαιτιότητα των μεταφορικών μέσων που δεν του ανήκουν ή ότι άλλο δεν αφορά την οργάνωση από το γραφείο και κάθε άλλο συμβάν. Επίσης για τα έξοδα που θα προκύψουν από το συμβάν αυτό, όπως στάσεις, απεργίες, αλλαγή δρομολογίων, καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών κλπ. Επίσης δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευών. Ο κάθε εκδρομέας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις αποσκευές και προσωπικά του είδη και αναλαμβάνει ο ίδιος τις όποιες διαδικασίες ή ενέργειες απαιτούνται σε περίπτωση απώλειας. Το γραφείο δεν έχει καμία ευθύνη και υποχρέωση οικονομικής ή άλλης φύσεως σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας εκδρομέων. Για ακύρωση έως και 10 μέρες πριν την αναχώρηση υπάρχουν ακυρωτικά. Για λόγους οργανωτικούς ή απρόβλεπτου γεγονότος δυνατή η αλλαγή της σειράς των εκδρομών και των ξεναγήσεων χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Πληροφορίες –Κρατήσεις θέσεων:

  • Βιβλιοπωλείο Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου κ. Εμμανουήλ Μποτωνάκης τηλ. 28220-22128, εσωτ. 5.  (Ώρες γραφείου)
  • Plymakis Travel, Χανιά, Τηλ:28210-43212, 56780 email: plymtrav@otenet.gr