Skip to content Skip to footer

Αρχή Ινδικτιώνος 2014

Η αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους εορτάστηκε στην Μητρόπολη μας με Θείες Λειτουργίες και ειδική εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου, της Ενορίας Πύργου Καστελίου. Μετά τον Αγιασμό που τέλεσε ο Επίσκοπος μας αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου για το νέο εκκλησιαστικό έτος και την ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο έχει καθιερώσει την 1η του μηνός Σεπτεμβρίου ως ημέρα προσευχής για το περιβάλλον.

Ακολούθησε ομιλία για την διαχείριση των αποβλήτων από τον ειδικό επιστήμονα κ. Κώστα Πατεράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ορθολογική χρήση των υλικών αγαθών και την σωστή διαχείριση των οικιακών κ.α. αποβλήτων. Ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γεν. Δντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, αναφέρθηκε στην πνευματική διάσταση του προβλήματος και τις προτάσεις της Εκκλησίας, αναφορικά με το περιβάλλον και την διαφύλαξη του. Ακολούθησε ενημέρωση από την εθελοντική ομάδα του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της ομάδας και κάλεσμα για συμμετοχή.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε ο Επίσκοπος μας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, (Ενορία Πύργου, Σύλλογο Γυναικών Πύργου και Πολιτιστικό Σύλλογο) ευχήθηκε καλή και ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά, καλή νέα σχολική χρονιά και καλή δύναμη στον νέο δήμαρχο Κισάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό. «Όσο συνειδητοποιούμε πως για να αλλάξει ο κόσμος θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς, τόσο ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος», σημείωσε ο Επίσκοπος μας.

img 1694aimg 1697aimg 1700aimg 1701a