Skip to content Skip to footer

Προσκυνηματική εκδρομή 13 – 20 Οκτωβρίου 2014

banner ekdrom 14
Κέρκυρα – Ιωάννινα – Άρτα – Μεσολόγγι – Πάτρα – Καλάβρυτα

1 η μέρα: Δευτέρα 13/10/2014 Κίσαμος, Σούδα, Πειραιάς
19:00′ Συνάντηση και επιβίβαση στο λεωφορείο, μεταφορά στο λιμάνι της Σούδας, επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις καμπίνες μας. 21:00′ Απόπλους για Πειραιά – Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Τρίτη 14/10/2014 Πειραιάς, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα
06:00′ Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, μικρή επίσκεψη / ελεύθερος χρόνος στη γραφική Πάργα. 16:30′ Απόπλους για το όμορφο νησί της Κέρκυρας. 18:00′ Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τετάρτη 15/10/2014 Κέρκυρα
1Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο Αχίλλειο (θερινή κατοικία της πριγκίπισσας Σίσσυ). Συνεχίζουμε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Αγίας Κυριακής Κουραμάδων (ιδρύθηκε το 1992) και είναι το νεώτερο από τα Μοναστήρια της Κέρκυρας. Στη συνέχεια προσκύνημα στον Ι. Ναό Ιάσωνος & Σωσιπάτρου. Οι Απόστολοι Ιάσων και Σωσίπατρος, μαθητές του Αποστόλου Παύλου, επισκέφτηκαν την Κέρκυρα το 48 μ.Χ. και δίδαξαν το χριστιανισμό στους κατοίκους του νησιού. Ο Ναός των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς της βυζαντινής περιόδου. Στο εσωτερικό της εκκλησίας φιλοξενούνται σημαντικές εικόνες του Εμμανουήλ Μπουνιαλή Τζάννε και του Μιχαήλ Δαμασκηνού. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το μαρμάρινο τέμπλο σε ρυθμό μπαρόκ του 18ου αιώνα. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ποντικονήσι και τη Μονή Βλαχερνών. Πρόκειται για τα δυο διασημότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού και οι φωτογραφίες τους έχουν κάνει το γύρω του κόσμου. Βρίσκονται στο κοσμοπολίτικο Κανόνι, το διάσημο προάστιο της πόλης. Ο ναός της Παναγίας της 12Βλαχέραινας ή των Βλαχερνών, είναι βυζαντινός και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό κατάφυτο νησάκι με πυκνή βλάστηση, το οποίο απέχει από τη στεριά 300 μ. περίπου και ενώνεται με την παραλία του Κανονιού, μέσω μιας στενής λωρίδας υπερυψωμένου εδάφους. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας (ή Κασσωπίας), με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που βρίσκεται στο «Φιγαρέτο» στο Κανόνι, στη νότια πλευρά της πόλης. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου της Σπηλαιώτισσας. Ο Μητροπολιτικός Ναός της Κέρκυρας, κτίστηκε το έτος 1577 στο σημείο όπου βρισκόταν παλαιότερος ναός του Αγ. Βλασίου. Πέρα από την ασημένια λάρνακα με το ιερό λείψανο της Αγίας Θεοδώρας, αξιόλογο είναι το βυζαντινό τέμπλο του ναού και μία σειρά από σπουδαίες αγιογραφίες του 14ου, 15ου και 16ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πέμπτη 16/10/2014 Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα
4Αναχώρηση για Θεία Λειτουργία και προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης της Κέρκυρας. Το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα φυλάσσεται σε μία αργυρή πολυτελή λάρνακα, έργο του 19ου αιώνα, που βρίσκεται τοποθετημένη στα δεξιά του Ιερού. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στον Ι.Ν. της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης (Παναγία των Ξένων). Το τέμπλο του ναού που θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά επίχρυσα διακοσμημένα τέμπλα των ναών της Κέρκυρας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Παλαιοκαστρίτσα με το Βυζαντινο μοναστήρι κτισμένο στο ψηλότερο σημείο του λόφου με πανοραμική θεα στον κόλπο. Μεταφορά στο λιμάνι.15:00′ Απόπλους για Ηγουμενίτσα. 16:30′ Άφιξη και αναχώρηση για την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων.18:00′ Περίπου, άφιξη, επίσκεψη στην Λίμνη Ιωαννίνων, με καραβάκι θα περάσουμε στο φημισμένο νησάκι και στο σπίτι του Αλή Πασά. Θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών. Επιστροφή στα Ιωάννινα με το καραβάκι, θα θαυμάσουμε το φωταγωγημένο γραφικό Κάστρο. Το Ιτς Καλέ είναι η νοτιοανατολική ακρόπολη του κάστρου όπου και βρισκόταν τα ανάκτορα του Αλή Πασά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παρασκευή 17/10/2014 Ιωάννινα, Καλπάκι, Μπουραζάνι, Μονοδένδρι, Ιωάννινα
5Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι όπου θα παρακολουθήσουμε με οπτικοακουστικά μέσα τη στρατηγική της μάχης των Ελλήνων κατά των Ιταλών. Προσκύνημα στην Μονή Βελλάς. Διαθέτει υπέροχη θέα και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η πηγή Βελλάς του ποταμού Καλαμά. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια προαιρετική επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Πάρκο «ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ» για ελεύθερο μεσημεριανό φαγητό. Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης και το μονότοξο πέτρινο γεφύρι του Αωού ποταμού στην Κόνιτσα με το χαρακτηριστικό καμπανάκι στο στόμιο όπου αρχίζει το Φαράγγι του ΒΙΚΟΥ. Αναχώρηση για το Μονοδένδρι, ένα από τα πλέον όμορφα χωριά με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και καλντερίμια. Η πεζοπορία μέχρι το φαράγγι του Βίκου στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Επιστροφή στα Ιωάννινα, επίσκεψη στον Οίκο του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στον χώρο του οποίου υπάρχει μικρός Ναός. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σάββατο 18/10/2014 Ιωάννινα, Άρτα, Μεσολόγγι, Πάτρα
6Πρωινό, έξοδος από το ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος, ένα από τα πλέον σημαντικά στη χώρα μας με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μικρές λίμνες. Επίσκεψη στο Μουσείο Βρέλη (Κέρινων Ομοιωμάτων), όπου ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης αναπαριστά με θαυμάσιο τρόπο την πορεία της νεότερης Ελλάδας. Συνεχίζουμε για την Άρτα, προσκύνημα στο Ναό της Αγίας Θεοδώρας, που μετράει περισσότερους από εννέα αιώνες ζωής και ξεκίνησε την πορεία του ως γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζοντας, θα κάνουμε μια ακόμη στάση στο Ιστορικό Μεσολόγγι και στον Κήπο των Ηρώων. Επιστρέφουμε μέσω της γέφυρας Αντιρίου-Ρίου και θα καταλήξουμε στην Πάτρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κυριακή 19/10/2014 Πάτρα, Καλάβρυτα, Πειραιάς
7Αναχώρηση για Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών. Αναχώρηση για επίσκεψη στην Αγία Λαύρα όπου υψώθηκε το λάβαρο της επανάστασης του 1821 και όπου φυλάσσονται πολλά κειμήλια. Αναχώρηση για τα Καλάβρυτα, για ελεύθερο γεύμα και εν συνεχεία επίσκεψη στο Μνημείο Πεσόντων που δεσπόζει πάνω από την πόλη με έναν μεγάλο λευκό σταυρό. Στη συνέχεια επίσκεψη στην πρώτη ιστορική Ανδρώα Ιερά Μονή της Ελλάδος, την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου όπου μεταξύ των άλλων φυλάσσεται μία από τις τρεις Εικόνες της Παναγίας έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά. Αναχώρηση για Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. 21:00′ Απόπλους για τα Χανιά – διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα: Δευτέρα 20/10/2014 Σούδα, Κίσαμος
06:00′ Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στην Κίσαμο.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ !!!

 

Σημ: Για λόγους οργανωτικούς ή απρόβλεπτου γεγονότος, είναι δυνατή η αλλαγή της σειράς των εκδρομών και των ξεναγήσεων, χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από το παραπάνω πρόγραμμα.

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 450 ευρώ
Επιβάρυνση μονόκλινου: + 125 ευρώ

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με λεωφορείο ΚΑΣΤΕΛΙ – ΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥΔΑΣ – ΚΑΣΤΕΛΙ κατά την αναχώρηση και επιστροφή του γκρούπ
  • Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο και έμπειρο οδηγό, όπως το προτεινόμενο πρόγραμμα, από το λιμάνι του Πειραιά
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες ως ακολούθως:
    ΣΟΥΔΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ την 13/10/2014, 21:00’ – 06:00’ την επόμενη μέρα 14/10/2014
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΟΥΔΑ την 19/10/2014, 21:00’ – 06:00’ την επόμενη μέρα 20/10/2014
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DIVANICORFUPALACE 4* στην Κέρκυρα
    (http://www.divanis.com/corfu/default-el.html)
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο EPIRUSDELUXEPALACE 5* στα Ιωάννινα
    (http://www.epiruspalace.gr/)
  • 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ASTIROFPATRAS 4* στην Πάτρα
    (http://www.hotelastirpatras.gr/)
  • Πρωινό και βραδινό φαγητό (ημιδιατροφή) σε μπουφέ στα ξενοδοχεία
  • Εισιτήριο καραβιού ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
  • Συνοδός – ξεναγός του γραφείου μας (από τον Πειραιά)
  • ΦΠΑ & Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους και μουσεία – όπου και αν απαιτούνται, γεύματα, ποτά-αναψυκτικά-νερά στην ημιδιατροφή, χρήση του μίνι μπαρ στα ξενοδοχεία, φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω.

 

Όροι εκδρομής (παρακαλούμε διαβάστε τους):

Κάθε εγγραφόμενος αυτοδικαίως αποδέχεται το Πρόγραμμα και τους παρακάτω όρους εκδρομής:
1. Ακύρωση συμμετοχής από 9 έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση σημαίνει παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας της εκδρομής.
2. Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε προκύψει με υπαιτιότητα των μεταφορικών μέσων που δεν του ανήκουν ή ότι άλλο δεν αφορά την οργάνωση από το γραφείο και κάθε άλλο συμβάν.
3. Επίσης για τα έξοδα που θα προκύψουν από το συμβάν αυτό, όπως: στάσεις, απεργίες, αλλαγή δρομολογίων, καθυστερήσεις λόγων καιρικών συνθηκών κλπ.
4. Επίσης δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευών. Αναγράφετε στις αποσκευές απαραιτήτως το όνομα και την διεύθυνση σας.

Εγγραφές έως 5 Οκτωβρίου με προκαταβολή 200 ευρώ

Αριθμός θέσεων Περιορισμένος


Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων:
Βιβλιοπωλείο Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου κ. Εμμανουήλ Μποτωνάκης, τηλ. 28220-22128, 22018, εσωτ. 5. (Ώρες γραφείου).
Himalaya Travel, Τηλ. 210-3225159, Φαξ: 210-3251474. emai: info@himalayatravel.gr