Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Νικολάου 2014

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Βύρωνος, Καισαριανής & Υμηττού κ. Δανιήλ ο Επίσκοπος μας μετείχε στην ιερά πανήγυρι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ι.Μητροπόλεως Βύρωνος, αφιερωμένου εις τον Άγιο Νικόλαο, επίσκοπο Μύρων. Στην εορτή μετείχε, επίσης, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Επίσκοπος μας χοροστάτησε του Εσπερινού όπου και ομίλησε και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Ο φιλοξενών Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, με λόγους φιλάδελφους χαιρέτισε και καλωσόρισε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο, όσο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη.

Ο Επίσκοπος μας, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αγίου Νικολάου. «Έζησας εν σώματι και εδικαιώθης εν πνεύματι, έθυσας εαυτόν και τρυφάς αιωνίως, εδημιουργήθης εκ χοός και ωμοιώθης αγγέλοις, ελάλησας εν Μύροις και εκηρύχθης εν έθνεσι, ηγάπησας δικαιοσύνην και επιστεύθης εν κόσμω. Πτωχεύων πλουτείς, λοιδορούμενος ευλογείς, ατιμαζόμενος βασιλεύεις, εν τω ειργμώ θεοπτεύεις, νηστεύων ενδυναμοί, πάσχων προσεύχη, θλιβόμενος δοξολογείς. Αρχιτεκτονικώς δομείς την εις τον μόνον αληθή Θεόν πίστιν, τη αρχιτεκτονία του Πανσθενουργού Πνεύματος, κρημνίζων τους μυσαρούς βωμούς των ειδώλων και ανεγείρων ιερούς και σεβασμίους Ναούς εις τιμήν των μαρτύρων. Στρατεύεσαι ώσπερ οπλίτης στρατιάρχος κατά των αοράτων εχθρών περιεζωσμένος την οσφύν σου εν αληθεία, και ενδεδυμένος τον θώρακα της δικαιοσύνης και υποδεδεμένος τους πόδας εν ετοιμασία του ευαγγελίου της ειρήνης, επί πάσιν ανειληφώς τον θυρεόν της πίστεως. Υπερασπίζεσαι γενναίως του ενός της μακαρίας και θεαρχικής Τριάδος, του Υιού και Λόγου του Θεού την οικονομικήν ενανθρώπισιν, αντιταττόμενος εις όσους, Αρείους και Σαβελλίους, δεν κατανοούν ορθώς και τολμούν να συγχέουν ή διαιρούν τας δύο φύσεις εν τη μια υποστάσει», ευχαριστώντας τον Ποιμενάρχη κ. Δανιήλ για την ευγενική πρόσκληση.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σχέση πίστης και αγιότητας. Συγκινητική η συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία.

agios-nikolaos-006aagios-nikolaos-011aagios-nikolaos-017aagios-nikolaos-020a

agios-nikolaos-023aagios-nikolaos-034aagios-nikolaos-035aagios-nikolaos-052a

agios-nikolaos-064aagios-nikolaos-065aagios-nikolaos-067aagios-nikolaos-069a

agios-nikolaos-076aagios-nikolaos-079aagios-nikolaos-083a

agios-nikolaos-099aagios-nikolaos-105a