Skip to content Skip to footer

Ιερατική Σύναξη 16/2/2015

img 4343aΤην Δευτέρα 16 Φεβ. πραγματοποιήθηκε, στους φιλόξενους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Σύναξη των Κληρικών της I. Μητροπόλεως μας. Η Σύναξις άρχισε με Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Επίσκοπος μας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς. Προσκεκλημένος ομιλητής ο Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιος Δορμπαράκης, Κληρικός της Ι.Μ. Δημητριάδος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η πνευματική ανανέωση του ανθρώπου κυρίως μέσα από το μυστήριο της μετάνοιας».

Ο ομιλητής με λόγο μεστό και βιωματικό μίλησε για το ιερό μυστήριο της μετανοίας. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των Κληρικών για πνευματική ανανέωση, τον κίνδυνο μη ενεργοποιούμενης της ιερωσύνης, με αποτέλεσμα η πνευματική ζωή του Κληρικού από φορέας Χάριτος να μετατρέπεται σε «αχθοφόρο», όπως σημείωσε, ως και την ανάγκη επιβεβαίωσης του χαρίσματος της ιερωσύνης κατά το πρότυπο του Αρχιποίμενος Κυρίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στον πνευματικό αγώνα του Κληρικού, τον προσωπικό του αγιασμό και την μετάνοια ως αντίδοτο, υπέρβαση της αμαρτίας.

img 4345aΟ Επίσκοπος μας ευχαρίστησε τον εκλεκτό προσκεκλημένο ομιλητή σημειώνοντας ότι ευρισκόμενοι στην επί θύραις περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής οφείλουμε εμείς οι λειτουργοί και διάκονοι των Μυστηρίων του Θεού όπως «προκαθάρωμεν εαυτούς», κατά τον ιερό υμνογράφο. «Και εάν αυτό ισχύει για τον λαό του Θεού, πόσο απαραίτητο και αναγκαίο για εμάς τους Κληρικούς, που έλκουμε τον ζυγό του κηρύγματος, ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο αυτή των έντονων πνευματικών αγώνων», κατέληξε ο Επίσκοπος μας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος-συζήτηση. Στο Συνέδριο μετείχαν και Κληρικοί από άλλες Ι.Μητροπόλεις της Μεγαλονήσου, οι οποίοι μετέχουν σε τετραήμερο Παγκρήτιο Σεμινάριο Ποιμαντικής Επιμόρφωσης που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.