Skip to content Skip to footer

H εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης 2015

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εόρτασε την μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας με λαμπρή εκδήλωση που οργάνωσε. Άμα το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, ακολούθησε η καθιερωμένη εόρτια εκδήλωση στην παρακείμενη της Μονής Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, εορτή του Ιδρύματος, με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η Ορθοδοξία και οι σύγχρονες προ(σ)κλήσεις».

Ο ομιλητής με λόγο μεστό, σύγχρονο, θεολογικό, κατανοητό αναφέρθηκε στο γεγονός της ημέρας και στην συλλογική ευθύνη του Χριστιανικού κόσμου για την διάσωση του ανθρωπίνου προσώπου. «Η Ορθοδοξία, σημείωσε, δεν είναι φολκόρ, έθιμο ή συνήθεια, είναι βίωμα, ζωή, εμπειρία και αλήθεια». Τον εκλεκτό ομιλητή παρουσίασε ο Γενικός Δντής της ΟΑΚ Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και προσφορά του Ιδρύματος κατά την 45ετή και πλέον λειτουργία του, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΑΚ, ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.Εκπρόσωποι της Κεντρικής Εξουσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Φορέων του τόπου και του Νομού ως και πλήθος κόσμου μετείχαν τόσο στην Θεία Λειτουργία στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς ως και εις την εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Ακολούθησε εόρτια τράπεζα στους χώρους του Ιδρύματος όπου παρακάθισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

img 4525aimg 4529aimg 4530aimg 4534a