Skip to content Skip to footer

Μνημόσυνο αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου 26/4/2015

Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, τελέστηκε το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Επισκόπου μας Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Του Μνημοσύνου εψάλλει Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Γέροντος κυρού Ειρηναίου, ο οποίος ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς δια την συμμετοχή, αναφερόμενος με λόγους ευγνωμοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπο του αοιδίμου προκατόχου του. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, με συγκίνηση, ομίλησε για τον «μεγάλο διδάσκαλο, τον στοργικό πατέρα και παππού της Κρήτης», όπως τον ονόμασε, το φωτεινό του παράδειγμα και την πολύτιμη προσφορά του στον τόπο και τους ανθρώπους του. Παρόντες εκπρόσωποι της Κεντρικής Εξουσίας, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων, ως και πλήθος κόσμου.

Η Ι. Μητρόπολις μας επί τη συμπληρώσει δύο ετών από την κοίμηση του μακαριστού Ποιμενάρχου Της κυρού Ειρηναίου και «ως ελάχιστο ευχαριστιακό αντίδωρο ευγνωμοσύνης, σεβασμού και τιμής» προέβει στην επανέκδοση ενός εκ των πονημάτων του, «Μηνύματα Ευθύνης και Αφύπνισης». Όπως σημειώνει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον πρόλογο του: «Σε εποχές που πεισματικά αρνούμεθα να συνειδητοποιήσουμε ότι «ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από αναμόρφωση, αλλά από Ανάσταση», κατά τον λόγο του Ντοστογιέφσκι, ο λόγος και τα μηνύματα του πονήματος αυτού παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά. Λόγος καθάριος, προφητικός, αφυπνιστικός, επικριτικός, για τούτο και εποικοδομητικός», σημειώνει ο Επίσκοπος μας κ. Αμφιλόχιος. Το βιβλίο διατίθεται, δωρεάν από το βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως μας.

minimata-eythinis-amnimosino-gerontos-kisamoy-005amnimosino-gerontos-kisamoy-028amnimosino-gerontos-kisamoy-032a

mnimosino-gerontos-kisamoy-038amnimosino-gerontos-kisamoy-047amnimosino-gerontos-kisamoy-039amnimosino-gerontos-kisamoy-053a

mnimosino-gerontos-kisamoy-059amnimosino-gerontos-kisamoy-067a