Skip to content Skip to footer

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης 24/7/2015

img 6512aΑσφυκτικά γεμάτος ο προαύλιος χώρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης από τον κόσμο που ήρθε να απολαύσει την πολυπληθή Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως μας σε εκδήλωση Λόγου και Μουσικής «Αιγαίου Μουσικός Ήχος, Αρμύρα και Φως». Ακούσματα, μουσική, χορός και τραγούδια του Αιγαίου ταξίδεψαν τους ακροατές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, τον πολιτισμό, τις ομορφιές και τις παραδόσεις του. Ο έμπειρος μουσικός και χοράρχης κ. Γεώργιος Χαχλάκης διεύθυνε, με μαεστρία, την πολυπληθή χορωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως, εναρμονισμένη με τα χορευτικά συγκροτήματα «Οι Ονειροκρήτες», παιδιά και έφηβοι, της Ευαγγελίας Κουνελάκη, και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες μουσικούς.

Ο Γεν. Δντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Κων/νος Ζορμπάς με σύντομους, εύστοχους σχολιασμούς συντόνισε την ροή του Προγράμματος, σε συνεργασία με την επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ κ. Εμμανουέλλα Λαρεντζάκη, η οποία έκανε την αναφορά της στα Αγγλικά για το πλήθος των Αγγλόφωνων ακροατών που μετείχαν, σύνεδροι της ΟΑΚ και επισκέπτες της περιοχής. Παρόντες και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, με την συμμετοχή Κληρικών της όμορης Ι. Μητροπόλεως και ομάδας νέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί θεμάτων Πολιτισμού κ. Σημαντηράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοικήσεως, κ.α. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε τον συνεπίσκοπο του κ. Δαμασκηνό, τους καλλιτέχνες, χορωδούς και χορευτές, την ΟΑΚ για την συνδιοργάνωση, ως και όλους τους παρισταμένους, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι στους δύσκολους καιρούς μας υπάρχουν ακόμα ευαισθησίες.

«Τα έσοδα της Συναυλίας, σημείωσε, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των Κοινωνικών Φροντιστηρίων της Ι. Μητροπόλεως μας, τα οποία παρακολουθούν περισσότεροι από 100 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής και διδάσκουν 15 εθελοντές εκπαιδευτικοί, διαφόρων ειδικοτήτων. Στις ποικίλες κρίσεις των καιρών μας η Εκκλησία απαντά με δράσεις πολιτισμού και δημιουργίας, όπως η σημερινή, δίδοντας το μήνυμα ότι και αν κάποιοι, βάρβαρα και βάναυσα, θέλησαν να στραγγαλίσουν την ελπίδα και την χαρά, όσο η αλληλεγγύη και το άνοιγμα του εγώ στο εμείς γίνεται πράξη και στάση ζωής, τόσο η ελπίδα θα παραμένει ζωντανή», κατέληξε ευχόμενος καλό καλοκαίρι, πολλές υπομονές στους καύσωνες των καιρών και των ημερών μας.

img 6378aimg 6379aimg 6382aimg 6390a

img 6403aimg 6404aimg 6406aimg 6411a

img 6414aimg 6447aimg 6453aimg 6454a

img 6458aimg 6459aimg 6478aimg 6506a