Skip to content Skip to footer

Ευλογία Τιμίων Δώρων 3/8/2015

untitled-1
Χαίρεται και επαγάλλεται η Ι.Μητρόπολις μας καθώς τις ημέρες αυτές έχει την μεγάλη ευλογία να φιλοξενεί έναν πολύτιμο θησαυρό της πίστεως και ευσεβείας μας. Τα Τίμια Δώρα των Μάγων εκ της περιπύστου Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Παύλου, Αγίου Όρους. Τα Τίμια Δώρα συνοδεύουν οι Αγιοπαυλίτες Γέροντας Γεράσιμος και Ιερομόναχος Βασίλειος.

Η επίσημος υποδοχή έγινε το εσπέρας της Δευτέρας, 3 Αυγ., εις την Πλατεία Δημαρχείου (κεντρική πλατεία της Κισάμου). Παρόντες, εκτός τον οικείο Επίσκοπο και οι Σεβ. Μητροπολίτες: Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων κ. Ειρηναίος, Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, ο Αστυνομικός Δντής Χανίων, ο Διοικητής της 5ης Μεραρχίας Κρητών, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και πλήθος πιστών. Μετά την υποδοχή τα Τίμια Δώρα μεταφέρθηκαν, εν πομπή, εις τον Ι.Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος, με την συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας, ως και εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου, Τιμητικού Αγήματος, Μουσικής Μπάντας της Μητροπόλεως και του Δήμου, αντιπροσωπειών Κρητικών & Παραδοσιακών Συλλόγων, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Π.Τ. Κισάσμου, ως και των Νοσηλευτριών του Τμήματος και εκατοντάδων πιστών από όλη την Κρήτη.

Της Δοξολογίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος μας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος εν τω προσώπω των Αγιοπαυλιτών μαναχών, Γέροντος Γερασίμου και Ιερομονάχου Βασιλείου, ευχαρίστησε τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Παύλου κ. Παρθένιο «για την ευλογητική και περιπόθητη προσκόμιση των Τιμίων Δώρων των Μάγων πλησίον μας». Αναφέρθηκε, επίσης, εις το Ιωβηλαίο εορτασμού 150 ετών λειτουργίας της ιστορικής Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος, σημειώνοντας: «Εορτάζοντες τα εκατόν πενήντα χρόνια ύπαρξης, λειτουργίας και διακονίας της Ενορίας αυτής δεν παρελθοντολογούμε, δεν επαναφέρουμε από την λήθη μνήμες παρωχημένες, κάτι που έχει ξεχαστεί ή που έχει πεθάνει και επιθυμούμε απλώς να εξάρουμε την σημασία του για μία ακόμα φορά και να το τοποθετήσουμε έπειτα εις το ερμάριο του παρελθόντος και παρερχομένου χρόνου…. Εορτάζουμε το δέκατο Ιωβηλαίο του περικαλούς Ιερού τούτου Ναού για να προτρέψουμε τον καθένα από εμάς να «επανάγομεν εις εαυτόν», να γίνομε «καινοί αντί παλαιών», αλλοιούμενοι την καλήν αλλοίωσιν», ευρίσκοντες «οδόν εις την πολιτείαν» μας.

Ο Οσιολογιώτατος Γέροντας Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης ομίλησε περί της ιστορίας των Τιμίων Δώρων και μετέφερε την ευχή του πολυσέβαστου Καθηγουμένου της Ι.Μ.Αγ. Παύλου κ. Παρθενίου. Χαιρετισμός απεύθυνε και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της ελεύσεως των Τιμίων Δώρων στην Κίσαμο και τον εορτασμό των 150 ετών λειτουργίας του ιστορικού Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος. Ευχαρίστησε τόσο την Ι.Μονή Αγ. Παύλου, όσο και τον Επίσκοπο μας, ως και τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδ. Πρωτ. π. Εμμανουήλ Μπαργωτάκη. Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ Ευγενίου, ο οποίος χαιρέτισε ευχαριστιακά. Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν εις τον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, 7 Αυγ. Καθημερινά τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το εσπέρας Ι. Παράκλησις.