Skip to content Skip to footer

Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στο Αννουσάκειο Ίδρυμα

Οι εκατό (100) τρόφιμοι και τα σαράντα πέντε (45) άτομα προσωπικό (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Βοηθητικό, κ.α.) του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας, είχαν την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν τα Τίμια Δώρα των Μάγων, τα οποία μετεφέρθησαν προς ευλογία και αγιασμό στο Αννουσάκειο Ίδρυμα, με την συνοδεία και ευγενή συγκατάθεση των Αγιοπαυλιτών μοναχών Γέροντος Γερασίμου και Ιερομονάχου Βασιλείου.

Τις ημέρες αυτές τα Τίμια Δώρα ευλόγησαν Κλήρο και λαό της Ι.Μητροπόλεως μας, ως και εκατοντάδες πιστούς απ΄ όλη την Κρήτη που προσήλθαν να λάβουν την ευλογία τους. Φιλοξενήθηκαν εις τον ιστορικό Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Κισάμου, ο οποίος εορτάζει το Ιωβηλαίο 150 ετών λειτουργίας και μαρτυρίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ο οποίος εις την είσοδο του Ιδρύματος υποδέχθηκε τα Τίμια Δώρα και τους σεβαστούς συνοδούς των, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τον πολυσέβαστο Γέροντα και Καθηγούμενο της Ι.Πατριαρχικής Μονής Αγ. Παύλου, Αγ. Όρους κ. Παρθένιο δια την συγκατάθεση ελεύσεως Των, ως επίσης και προς τους συνοδούς πατέρες, οι οποίοι μη φειδόμενοι κόπου και μόχθου ευαρεστήθηκαν όπως τα μεταφέρουν εις το Αννουσάκειο Ίδρυμα προς επιστηριγμό των τροφίμων και του προσωπικού.

Μεγάλη η συγκίνηση κατά την προσκύνηση από τους τροφίμους, ιδιαίτερα από εκείνους που σωματικές ασθένειες τους έχουν καθηλώσει εις το κρεβάτι, καθώς τα Τίμια Δώρα ευλόγησαν όλους τους χώρους του Ιδρύματος. «Δόξα τω Θεώ που στις ασέληνες και ερευγώδεις μέρες και νύκτες του βίου μας, η αγάπη του Θεού μας ελεεί πλουσιοπάροχα. Απόδειξη η ευλογητή και περιπόθητη προσκόμιση των Τιμίων Δώρων των Μάγων πλησίον μας», σημείωσε ο Επίσκοπος μας κ Αμφιλόχιος.

timia-doradtimia-doragtimiadorab