Skip to content Skip to footer

Επίσκεψη Προέδρων Κρητών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκης και ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Παναγιώτης Ψαράκης, συνοδευόμενοι από την εκπρόσωπο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στην Ελλάδα κ. Αμαλία Καλογριδάκη-Λαγουδάκη και την σύζυγο του κ. Ψαράκη.

Οι Πρόεδροι Κρητών συζήτησαν με τον Επίσκοπο μας κ. Αμφιλόχιο θέματα ποιμαντικής και διακονίας της Ι. Μητροπόλεως μας, ενημερώθηκαν περί του έργου της Μητροπόλεως, τόσο μέσω των δράσεων του «Τσατσαρωνάκειου» Πολιτιστικου Πολύκεντρου, όσο και μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος, Θεραπευτηρίου. Επισκέφθηκαν το Αννουσάκειο, όπου και ενημερώθηκαν περί των πολλών δράσεων και δομών του ως και του πολυδιάστατου προνοιακού και κοινωνικού έργου που επιτελεί στην ευρύτερη περιοχή. Εξέφρασαν την έκπληξη και τον θαυμασμό τους δια την ποιότητα των δομών και υπηρεσιών του Ιδρύματος, ως και δια την πολύπλευρη προσφορά του τον τόπο και τους ανθρώπους του και δήλωσαν «αλληλέγγυοι και υποστηρικτές του έργου».

Ο Επίσκοπος μας εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη σημειώνοντας πως: «οι όπου γης Κρήτες αποτελούν την «άλλη» Πατρίδα και είναι οι καλύτεροι και γνησιότεροι πρεσβευτές της Κρήτης και της Πατρίδας μας, καθώς με την τίμια εργασία τους και τον ιδρώτα του προσώπου τους μεγαλουργούν και πρωτοπορούν όπου γης. Είμαστε περήφανοι για όλους εσάς», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Μετείχε και ο Γενικός Δντής της ΟΑΚ Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καθώς ακολούθησε επίσκεψη εις την ΟΑΚ.

img 3262aimg 3274aimg 3280aimg 3285a