Skip to content Skip to footer

Όταν η παράδοση ανταμώνει την αλληλεγγύη

«Κισαμίτικοι και Σελινιώτικοι μουσικοί δρόμοι» ήταν ο τίτλος της βραδιάς Αλληλεγγύης που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Κισάμου, σε συνεργασία με την Νεολαία Κισάμου και τον Εθελοντικό Σύνδεσμο «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος». Στόχος και σκοπός η στήριξη των πολλαπλών δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως μας. Στο μουσικό αυτό κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος επωνύμων και καταξιωμένων καλλιτεχνών της Κρητικής Μουσικής, παραδοσιακοί χορευτικοί Σύλλογοι και ομάδες ως επίσης και Σύλλογοι Ριζιτών και από τις δύο Επαρχίες της Μητροπόλεως μας, την Κίσαμο και το Σέλινο.

Το πέτρινο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, χωρητικότητας χιλίων και πλέον ανθρώπων αποδείχθηκε μικρό να χωρέσει τους εκατοντάδες προσκεκλημένους, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό, να χαρούν μια ιδιαίτερου επιπέδου Κρητική μουσική και χορευτική βραδιά και να στηρίξουν τις προνοιακές και φιλανθρωπικές δράσεις του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Προέδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, από την προσέλευση και συμμετοχή τόσου κόσμου, ως επίσης και από την συμμετοχή και ανταπόκριση της πλειάδας των καλλιτεχνών της Κρητικής Μουσικής, χορευτικών συγκροτημάτων και ομάδων ριζιτών, σημείωσε: «Ανταμώνει σήμερα η αρχοντιά και λεβεντιά των δύο ιστορικών Επαρχιών μας, της Κισάμου και του Σελίνου.

Στα πρόσωπα όλων εσάς, των άξιων εκφραστών της παραδοσιακής μας μουσικής, του ριζίτικου και του χορού, συναντάμε τις ρίζες μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΕΠΟΦΕΚ κ. Λευτέρη Κουμή δια τον όλο συντονισμό της μεγαλειώδους αυτής εκδήλωσης ως και την Νεολαία Κισάμου και τον Εθελοντικό Σύνδεσμο «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» καθώς και όλους εσάς τους εκατοντάδες εκλεκτούς παρόντες που γεμίσατε ασφυκτικά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, αποδεικνύοντας πως όπου υπάρχει φιλότιμο και ανθρωπιά ξεπερνιέται κάθε είδους κρίση και δυσκολία.

Ο παλμός και ενθουσιασμός της σημερινής βραδιάς χαρίζει χαμόγελα αισιοδοξίας στους εκατοντάδες εμπερίστατους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας που καθημερινά δέχονται την αγάπη, φροντίδα και στοργή του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας, μέσα από τις προνοιακές και κοινωνικές δομές και δράσεις του», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Παρόντες Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι όλων των Δήμων της Μητροπόλεως μας, εκπρόσωποι της Κεντρικής εξουσίας, Συλλόγων, Φορέων, ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, κ.α., οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό.

Στην είσοδο του χώρου, όπου υπήρχε καλάθι συλλογής τροφίμων, τα τρόφιμα που συνελέγησαν ξεπέρασαν τον ένα και πλέον τόνο. Την όλη εκδήλωση συντόνισε με τρόπο αριστοτεχνικό και αξιόλογο η κ. Αλεξία Σπανουδάκη, μέλος της Νεολαίας Κισάμου.

img 8119aimg 8125aimg 8126aimg 8131a

img 8133aimg 8136aimg 8141aimg 8144a

img 8146aimg 8148aimg 8149aimg 8152a

img 8153aimg 8155aimg 8159aimg 8161a

img 8164aimg 8166aimg 8169aimg 8170a

img 8174aimg 8177aimg 8179aimg 8180a

img 8182aimg 8183aimg 8187a

img 8189aimg 8190a