Skip to content Skip to footer

Επίσκεψη νέων από Γερμανία

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε πολυπληθής όμιλος νέων από την Γερμανία. Τον όμιλο αποτελούσαν νέοι από την Ενορία Αναλήψεως του Σωτήρος Βερολίνου, με την συνοδεία του Παν. Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Εμμανουήλ Σφιάτκου και νέοι της Ευαγγελικής Ενορίας Dahlen Βερολίνου, με την συνοδεία υπευθύνων της Ενορίας. Κατά την επίσκεψη τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της I. Μητροπόλεως και να ενημερωθούν για τις δράσεις του και την Ποιμαντική της Ι. Μητροπόλεως μας σε σχέση με τους νέους.

Οι νέοι φιλοξενούνται, για μια εβδομάδα, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης όπου με ευθύνη της επιστημονικής συνεργάτιδας της ΟΑΚ κ. Κατερίνας Καρκαλά-Ζορμπά, μετέχουν σε κοινές δράσεις (αγιογραφία, ψηφιδωτό, κ.α.), επισκέπτονται εκκλησιαστικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και ψηλαφούν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Ο Επίσκοπος μας εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, χαιρέτισε τους υπευθύνους και των δύο Ενοριών και σημείωσε: «Ο κατακερματισμένος Χριστιανικός κόσμος είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, να δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας και συνοδοιπορίας.

Εσείς οι Χριστιανοί νέοι της Ευρώπης αποτελείτε την ελπίδα για μια πιο ανθρώπινη Ευρώπη, για ένα κόσμο που να βασιλεύει η αγάπη, η αλληλεγγύη, η αδελφοσύνη και η δικαιοσύνη. Αναφέρθηκε επίσης εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, εκλεκτό γόνο της Επαρχίας Κισάμου, ως και εις τον μακαριστό προκάτοχο του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κυρό Ειρηναίο, ο οποίος διετέλεσε και Μητροπολίτης Γερμανίας. Προσέφερε δε σε όλους από έναν Σταυρό, σύμβολο της συμφιλίωσης και της καταλλαγής, όπως είπε».

img 8281aimg 8283a