Skip to content Skip to footer

Στο Ροδοβάνι η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας, στοχεύοντας στην προαγωγή της υγείας στο παιδί και την οικογένεια συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε Σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Την φορά αυτή πραγματοποίησε Ιατρικές Εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής στο ακριτικό Δημοτικό Σχολείου Ροδοβανίου, Ανατολικού Σελίνου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης στους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου από την εθελόντρια Ιατρό του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Ωτορινολαρυγγολόγο κ Εμμανουέλλα Θεοδωράκη.

Η κ. Θεοδωράκη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ι. Μητροπόλεως μας με χαρά και επαγγελματική ευσυνειδησία, και με χαρισματικό τρόπο προσέγγισε και εξέτασε τους 23 μαθητές. Παράλληλα με την Ιατρική εξέταση η κ. Θεοδωράκη ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για θέματα υγιεινής της ωτορινόλαρυγγικής κοιλότητας έχοντας τυπώσει έγχρωμα, ενημερωτικά φυλλάδια. Η εξόρμηση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας οργανώθηκε από το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’ της επαρχίας Σελίνου της Ι. Μητροπόλεως μας σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων με στόχο την παροχή πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε την Ιατρό κ. Θεοδωράκη και σημείωσε πως στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων όπως συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, τόσο ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας.

Στόχος μας είναι, σημείωσε ο Επίσκοπος μας, η Μονάδα να επισκεφθεί όλα τα Σχολεία της Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Ευχαρίστησε, επίσης, τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν την δράση αυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως τους εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο της Μητροπόλεως μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω των δομών και δράσεων του Ιδρύματος. Πρωτίστως, όπως σημείωσε, την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, και χωρίς την οποία (δωρεά) δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μεγάλη αυτή προσφορά για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

IMG 9349aIMG 9353aIMG 9376a