Skip to content Skip to footer

Η εορτή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Οδηγητρίας Γωνιάς

Στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσεβείας μας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, συλλειτουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Αμφιλοχίου. Έλαβαν μέρος ο Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως μας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Εγκύκλιος επί τη συγκλήσει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οικουμενικό γεγονός που θα σημαδέψει τον τόπο και την ιστορία, το οποίο θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο στους χώρους της παρακείμενης Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ της Μονής. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό αυτό γεγονός της Ορθοδοξίας, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, χαιρέτησε και καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του και ευχαρίστησε τον Επίσκοπο μας δια την πρόσκληση.

Αναφερόμενος δε στην Μεγαλόνησο Κρήτη την χαρακτήρισε «ηρωικότατη και ορθοδοξότατη», προτρέποντας το πολυπληθές Εκκλησίασμα όπως μείνει σταθερό στην πίστη των πατέρων μας. Εκατοντάδες πιστών από την ευρύτερη περιοχή μετείχαν τόσο στην Θεία Λειτουργία, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, όσο και εις την λιτάνευση. Ανάμεσα τους Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, του Ναυτικού, της Πυροσβεστικής, κ.α. Αρχών και Φορέων του τόπου και του Νομού.