Skip to content Skip to footer

Ιερατική Σύναξη

Προσκεκλημένος της Ι. Μητροπόλεως μας ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος ομίλησε σε Σύναξη των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας με θέμα: «Μεγάλη Τεσσαρακοστή, περίοδος πνευματικής ασκήσεως». Τον Σεβασμιώτατο κ. Χριστόδουλο χαιρέτισε και καλωσόρισε ο οικείος Επίσκοπος Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους Κληρικούς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Καλούμεθα, αδελφοί και πατέρες μου, ιδιαίτερα την ευλογημένη αυτή περίοδο του λειτουργικού μας έτους, να εγερθούμε από τον πνευματικό ύπνο, να αποτινάξουμε την ραθυμία της ψυχής μας, να ανέβουμε από την κατάσταση της «κατά σάρκα» ζωής εις την κατάσταση της «κατά πνεύμα» ζωής».

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυλώνος κ Χριστόδουλος αναπτύσσοντας το θέμα του, σημείωσε: «… η καρδιά των Κληρικών είναι πάντα νέα διότι είναι ποτισμένη με την Χάρη του Θεού. Ο Θεός μας ανοίγει την οδό της θεογνωσίας και μας φωτίζει το σκότος. Η άσκηση, προϋπόθεση της σωτηρίας μας, δεν είναι σκοπός αλλά μέσον. Είναι ο δρόμος για θεανθρώπινη κοινωνία. Η Εκκλησία είναι ασκητική». Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη αναφοράς των Κληρικών σε πνευματικό και διερωτήθηκε, τέλος, εάν επιτρέπεται ο «συγχρονισμός στην άσκηση».

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση. Ακολούθως ο Επίσκοπος μας ενημέρωσε τους Κληρικούς της Μητροπόλεως δια το «οικουμενικό γεγονός συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας», όπως είπε, το οποίο θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο στην Μεγαλόνησο Κρήτη, οι δε εργασίες θα πραγματοποιηθούν εις τους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου έγινε και η Ιερατική Σύναξη. Ζήτησε δε από τους Ιερείς να προετοιμάζονται δια «την μεγάλη αυτή χαρά και ευλογία», να ενημερώνουν καταλλήλως τον λαό του Θεού και να προσεύχονται υπέρ ευοδώσεως της Συνόδου.

IMG 0301AIMG 0309A