Skip to content Skip to footer

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Το εσπέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, με την συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως μας και μεγάλου αριθμού πιστών. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Στο τέλος του Εσπερινού τον Σεβασμιώτατο κ. Χριστόδουλο παρουσίασε ο Επίσκοπος μας, με λόγους θερμούς και φιλάδελφους. Ακολούθως ο προσκεκλημένος Ιεράρχης ομίλησε με θέμα: «Οριακοί σταθμοί της Ορθοδοξίας». Ο ομιλητής, στον μεστό λόγο του, αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία ως «βίωμα και εμπειρία», σημειώνοντας: «…ότι έχει η Εκκλησία είναι ο Χριστοποιημένος λαός Της και ότι έχει ο λαός είναι η Εκκλησία. Ο Ιησούς Χριστός είναι η περιουσία της Εκκλησίας.

Το κριτήριο της αλήθειας είναι η Εκκλησία και μόνο. Δεν σώζει η ηθική, αλλά η Ορθόδοξη πίστη», κατέληξε. Ακολούθως μαζί με την ευχή του, προσέφερε στο Εκκλησίασμα Ιερούς Παρακλητικούς Κανόνες της Παναγίας Βηματάρισσας, έκδοση της Ι.Μητροπόλεως μας, με την προτροπή του Επισκόπου μας να προσευχόμαστε και να ψάλλουμε την Παράκληση της Παναγίας μας.