Skip to content Skip to footer

Εορτή Αννουσάκειου Ιδρύματος

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα- Θεραπευτήριο, της Ι. Μητροπόλεως μας, εόρτασε τον προστάτη και πάτρωνα του Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντος. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ο οποίος την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησε ως Ιερεύς εις το ομώνυμο παρεκκλήσιο, το οποίο ευρίσκεται εις τον αύλειο χώρο του Αννουσάκειου.

Της πανηγύρεως μετείχαν τόσο οι τρόφιμοι του Ιδρύματος, ως επίσης και πλήθος κόσμου (συγγενείς ως και φίλοι του Ιδρύματος). Ο Επίσκοπος μας, αφού αναφέρθηκε εις τον εορτάζοντα Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα, εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του Ιδρύματος προς τους δεκάδες-εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους και «συγκυρηναίους» του έργου και των δράσεων του Αννουσάκειου, το οποίο χαρακτήρισε ως «σύγχρονη κολυμβήθρα του Σιλωάμ», ως και τους ευεργέτες και δωρητές.

Ανακοίνωσε δε την νέα χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» 200.000,00€, χρήματα με τα οποία θα γίνει πλήρης ανακαίνιση του κεντρικού Φυσικοποθεπευτηρίου του Ιδρύματος, εξοπλισμός με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και δημιουργία θεραπευτικής πισίνας, έργο που θα έχει ολοκληρωθεί εντός του επομένου τριμήνου. «Είναι μακάριοι και ευλογημένοι όσοι από εμάς κατανοήσουμε ότι αγάπη σημαίνει «διδόναι μάλλον ή λαμβάνειν», πως όσα περισσότερα δίδουμε, τόσο περισσότερο πλουτίζουμε και πως το κλειδί του παραδείσου κρύβεται στην υπέρβαση και το άνοιγμα του εγώ στο εμείς», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, κάνοντας ευχαριστιακή αναφορά εις τον Δντή του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ.π. Αντώνιο Αρετάκη, ως και το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Βοηθητικό, κ.α. προσωπικό (45 πρόσωπα) δια την «κατάθεση ψυχής» προς τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος. Του Εσπερινού ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά με την συμμετοχή εθελοντών καλλιτεχνών όπου τρόφιμοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία της διασκέδασης.