Skip to content Skip to footer

Τελετή Λήξης της Αγίας και Μεγάλης Σύνοδου

Το απόγευμα της 24ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή λήξης των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου εις τον τόπο διεξαγωγής αυτής, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Εις την πανηγυρική αυτή τελετή μετείχαν όλοι οι Προκαθήμενοι ως και οι Αντιπροσωπείες κάθε τοπικής Εκκλησίας, με την παρουσία και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Μετείχαν, επίσης και οι Παρατηρητές, ετερόδοξοι οι οποίοι είχαν προσκληθεί για να λάβουν μέρος εις την τελετή έναρξης και λήξης των εργασιών, όχι όμως εις τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Η τελετή άρχισε με ομιλία υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Παναγιώτατος, στην βαρυσήμαντη ομιλία του, αναφέρθηκε εις την προπαρασκευαστική πορεία των εργασιών της Συνόδου, μνημόνευσε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην σύγκληση της και ευχαρίστησε τους Μακαριωτάτους Προκαθημένους των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών που ανταποκρίθηκαν εις την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μετείχαν των εργασιών της Συνόδου. Ευχαρίστησε, επίσης, και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης δια την ουσιαστική συμβολή της εις την επιτυχή έκβαση των εργασιών της Συνόδου.

Ακολούθησε ευχαριστιακή αντιφώνηση υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο δια την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ως, επίσης, και τον συντονιστικό ρόλο που το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαδραματίζει εις την Ορθόδοξη Οικουμένη.