Skip to content Skip to footer

Χειροτονία Επισκόπου Ερυθρών

Στον ιστορικό Ι. Ναό Αγίου Βουκόλου Σμύρνης τελέστηκε, κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 25ης Σεπτεμβρίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου Συκή, υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με την συμμετοχή Ιεραρχών εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετείχαν επίσης, συμπροσευχόμενοι, και Ιεράρχες εκ της Εκκλησίας Κρήτης, μεταξύ των οποίων και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Είναι η πρώτη φορά μετά την γεγονότα του 1924 όπου τελείται χειροτονία Επισκόπου εις την Σμύρνη. Εκπροσωπήθηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, η πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής, Σωματεία Μικρασιατών εξ΄ Ελλάδος, Σύλλογοι και Οργανώσεις Μικρασιατών, πρεσβευτικές αρχές και πιστοί. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με λόγους θερμούς ομίλησε δια τον χειροτονούμενο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο, ο οποίος μέχρι σήμερα διακονούσε το εν τη Σμύρνη ποίμνιο ως Κληρικός.

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτατος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών είναι βοηθός Επίσκοπος της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος τίθεται εις την διάθεση του νέου Ποιμενάρχου της Σμύρνης, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, για όσο χρόνο κριθεί. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών εις το χειροτονητήριο λόγο του εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις πολλές ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και αναφέρθηκε εις την μέχρι σήμερα διακονία του εις την Σμύρνη, υποσχόμενος πίστη και αφοσίωση εις την Μητέρα Εκκλησία.