Skip to content Skip to footer

Χειροτονία Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας

Προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και με την συμμετοχή των Σεβ. Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης ως και Αρχιερέων εκ του κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κύπρου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρωτοσυγκέλλων, Ηγουμένων εξ΄ Αγίου Όρους και της Μεγαλονήσου Κρήτης και Κληρικών εκ της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης τελέστηκε, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Συμπροσευχήθηκαν Μοναστικές Αδελφότητες απ΄ όλη την Κρήτη, εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Στρατιωτικών κ.α. Αρχών και Φορέων και πλήθος πιστών που από νωρίς είχε κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για να φωνάξει το «Άξιος» στον νέο Ποιμενάρχη της ιστορικής Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Βαθιά συγκινημένος ο νέος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον Ενθρονιστήριο λόγο του εις το γέροντα του και μακαριστό προκάτοχο του αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Ευγένιο, τον οποίο και ευχαρίστησε δια τις πολλές ευεργεσίες προς το πρόσωπο του.

Ευχαρίστησε επίσης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και δήλωσε την αφοσίωση του εις το Σεπτό Οικουμενικό μας Κέντρο, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Αναφέρθηκε, επίσης, εις τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον πιστό και ευλαβή λαό των Επαρχιών που καλείται να ποιμάνει, της Ιεράπετρας και της Σητείας και υποσχέθηκε πως θα αναλώσει άπαντα τον βίο του εις την διακονία του λαού του Θεού και την δόξα της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με λόγους επαινετικούς αναφέρθηκε εις το πρόσωπο και την μέχρι σήμερα πολύπλευρη προσφορά του εψηφισμένου Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου εις την Εκκλησία Κρήτης, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι από την νέα θέση διακονίας που τον έταξε η Εκκλησία, αυτή του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας θα συμβάλλει εις την πνευματική προαγωγή του λαού του Θεού και εις την κοινή πορεία προς την Βασιλεία του Θεού. Το εσπέρας της χειροτονίας ο εψηφισμένος κ. Κύριλλος έδωσε το «Μεγάλο Μήνυμα» εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης ως και άλλων Αρχιερέων. ΑΞΙΟΣ!