Skip to content Skip to footer

Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην εις την Ι. Μητρόπολη μας

Μάρτιος, μήνας γεμάτος από μνήμες για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του ευαγγελισμού του Γένους των Ελλήνων εορτάστηκε, με την δέουσα λαμπρότητα, και εις την Ι. Μητρόπολη μας. Του πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε εις τον εορτάζοντα περικαλλή Ι. Ναό Παλαιόχωρας, την δε κυριώνυμο ημέρα εις τον, επίσης, εορτάζοντα Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό. Ακολούθως τέλεσε Δοξολογία, Τρισάγιο επί του μνημείου των Πεσόντων και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Το εσπέρας της εορτής χοροστάτησε εις τον μεθέορτο πανηγυρικό Εσπερινό εις τον ομώνυμο Ι. Ναό της Ενορίας Καμισιανών, όπου και χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον άξιο και ικανό Εφημέριο Αιδ. π. Νικόλαο Καβελάκη. Στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Η μεγάλη αυτή διπλή εορτή της πίστεως και του Γένους μας υπενθυμίζει σε όλους το χρέος και την ευθύνη να φυλάττουμε θερμοπύλες και να μην υποτασσόμεθα στους πάσης φύσεως κατακτητές των καιρών μας, οι οποίοι στοχεύουν στην υποδούλωση της ψυχής και του είναι μας.

Φαίνεται πως στην παραζάλη των καιρών μας ξεχωρίσαμε την ελευθερία από την αλήθεια και ξεχάσαμε πως «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, ευχόμενος εις τον νέο Πρωτοπρεσβύτερο καλή συνέχεια εις την ευλογημένη, ταπεινή, αθόρυβη και ουσιαστική διακονία του.