Skip to content Skip to footer

Εσπερινός της αγάπης στην Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς

Στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, τελέστηκε ο Εσπερινός της αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή Κληρικών εκ της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου και πλήθους πιστών εκ της ευρύτερης περιοχής.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες και η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα, με την φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου να ψάλλεται από τους χορούς των ψαλτών. Ακολούθως ο Επίσκοπος μας απηύθυνε αναστάσιμο χαιρετισμό στο πολυπληθές εκκλησίασμα, σημειώνοντας: «Η Ανάσταση του Κυρίου μας σηματοδοτεί την απαρχή της ανάστασης συνόλου του ανθρωπίνου γένους.

Αναγκαίο όσο ποτέ να κατανοήσουμε ότι ο τόπος, η κοινωνία και η πατρίδα μας δεν θα αναστηθούν με εγκλωβισμούς και αγκυλώσεις σε ιδεοληψίες και λεονταρισμούς, αλλά μόνον εάν και στο μέτρο που θα γίνει συνείδηση πως η μόνη αλήθεια, ελπίδα, χαρά και ζωή πηγάζει από την πίστη στον Αναστημένο Κύριο. Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε το «χαίρετε» των Μυροφόρων να κυριαρχήσει στην ζωή μας, τότε χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι Ανάσταση χωρίς επαν-ανάσταση δεν μπορεί να υπάρξει», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Ακολούθησε,, η διανομή των πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών.

IMG 5097a

IMG 5106a

IMG 5119a

IMG 5128a