Skip to content Skip to footer

Εγκαίνια Γηροκομείου

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου ο Επίσκοπος μας μετείχε εις τα εγκαίνια του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων “Μεγάλη Παναγία” στη Λατσίδα Λασιθίου, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΣΠΑ και που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας & Χερρονήσου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Στην  σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκαν παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος ,ο Δ/ντης του κέντρου κ. Νίκος Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον κ. Περιφερειάρχη για την καθοριστική συμβολή του στην επίτευξη του έργου, ενώ τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι ίδιοι μνημόνευσαν τις ενέργειες  και την συμβολή του “μεγάλου απόντα” του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Νεκταρίου που -όπως είπαν-οραματίστηκε και θεμελίωσε το έργο.

«Είναι ένα σύγχρονο κέντρο, “ζεστή αγκαλιά”, για τους ηλικιωμένους μας που έγινε χάρις την καθοριστική συμβολή του κ. Αρναουτάκη, με την έγκριση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή εις την μεγάλη και ουσιαστική προσφορά πρόνοιας, αγάπης και φιλανθρωπίας της Εκκλησίας από της ιδρύσεως Της έως σήμερα, ευχαριστώντας παράλληλα ο ίδιος αλλά και ο Περιφερειάρχης τους φορείς και τις υπηρεσίες για την συνεργασία.

Το σύγχρονο Κέντρο όπως αναφέρθηκε από τον Δ/ντη του κ. Νίκο Παπαδάκη βρίσκεται σε έκταση 10 στρεμμάτων, στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο (750 τμ ο κάθε όροφος) και μπορεί να στεγάσει άμεσα 35 άτομα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, επίσης και οι Σεβ. Μητροπολίτες: Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, Βουλευτές, Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης- Περιφερειακοί -δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών-στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.