Skip to content Skip to footer

Έναρξη επετειακών εορτασμών

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, ημέρα της επετείου των εγκαινίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), το Ίδρυμα άνοιξε και επισήμως τους εορτασμούς του με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από της ιδρύσεώς του. Στο παρεκκλήσιο του Ιδρύματος, Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Επισκόπου μας κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Ο Επίσκοπος μας στον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε πως οι επετειακοί εορτασμοί δεν θα μπορούσαν να ξεκινούσαν χωρίς την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς η ζωή στο σύνολο της χρειάζεται να είναι μία προέκταση του ιερού θυσιαστηρίου και η πορεία, μαρτυρία και διακονία της Ακαδημίας δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια προέκταση αυτής της Λειτουργίας.

Στη συνέχεια μνημόνευσε με θερμούς λόγους ευγνωμοσύνης τους δύο «ακρογωνιαίους λίθους» του Ιδρύματος, τον μακαριστό προκάτοχο του Γέροντα Ειρηναίο, και τον κ. Αλέξανδρο Παπαδερό, ο οποίος υπήρξε και ο επί μακρά σειρά ετών Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος. Ευχαρίστησε το προσωπικό της ΟΑΚ και τον σημερινό Γενικό Διευθυντή αυτής, Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, ο οποίος ανέλαβε τη σκυτάλη την ιστορική αυτή στιγμή για να εργαστεί για τη μετάβαση και την παρουσία του Ιδρύματος στα επόμενα 50 έτη.

Ευχαρίστησε, επίσης, τα κατά καιρούς διατελέσαντα μέλη Δ.Σ., ως και τους εκατοντάδες, χιλιάδες φίλους και συνοδοιπόρους του Ιδρύματος. Ταυτοχρόνως έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή και ευχήθηκε το Ίδρυμα να συνεχίσει να επιτελεί έργο ιεραποστολικό και να αποτελεί μαρτυρία ζωής στον σύγχρονο κόσμο.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς ευχαρίστησε με τη σειρά του, τον Επίσκοπο μας για την αμέριστη στήριξή του προς το Ίδρυμα, καθώς και παλαιούς και νέους συνεργάτες, απόντες και παρόντες. Ο κ. Ζορμπάς τόνισε πως η παρούσα στιγμή είναι ιστορική και πως η ευθύνη είναι μεγάλη, ευχαριστώντας ταυτοχρόνως και την τοπική κοινωνία για τη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια και αναφέρθηκε στην αγάπη και την μέριμνα της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στη λειτουργική αυτή σύναξη παρευρέθηκαν ο Δρ Αλέξανδρος Παπαδερός, παλαιοί και νέοι συνεργάτες του Ιδρύματος, καθώς και η ομάδα της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας από την περιοχή Hessen-Nassau, η οποία βρίσκεται στην ΟΑΚ στο πλαίσιο επιμορφωτικού σεμιναρίου στελεχών της, στον τομέα της επιμόρφωσης παιδιών, νέων και οικογένειας.

OAK1aOAK2aOAKa