Skip to content Skip to footer

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας-Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών

Πλημύρισε το κεντρικό αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης από νιάτα και ζωντάνια κατά την κοπή Αγιοβασιλόπιτας του Ιδρύματος και την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Δήμου Πλατανιά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά και την ΟΑΚ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Ιδρύματος και διένειμε τα κομμάτια, με το φλουρί να βρίσκεται εις το κομμάτι του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του και πνευματικού προστάτου του Ιδρύματος. Ακολούθησε τμήμα της Βυζαντινής και Παραδοσιακής χορωδίας του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως μας, (Τμήμα Κολυμβαρίου) η οποία απέδωσε αριστοτεχνικά κάλαντα της περιόδου.

Ακολούθως ο Επίσκοπος μας απεύθυνε χαιρετισμό προς τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας μας, σημειώνοντας: «Να θυμάστε πως η ζωή δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται. Να αγωνίζεστε κόντρα στο πνεύμα και το ρεύμα των καιρών, να θέτετε στόχους όμορφους και ψηλούς στην ζωή σας και να μην συμβιβάζεστε με κατεστημένα και συστήματα. Να πιστεύετε στην δύναμη του Θεού και της ψυχής σας και η ζωή θα σας ανταμείψει», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, ευχόμενος προς παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική η νέα χρονιά.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκη, τον εκπρόσωπο της ΑΝΕΚ Lines που προσφέρει ένα εισιτήριο με επιστροφή σε κάθε επιτυχόντα, και τον Γενικό Δντή της ΟΑΚ Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά. Όσοι χαιρέτισαν ευχήθηκαν στους επιτυχόντες, τις οικογένειες τους και την εκπαιδευτική κοινότητα. Των χαιρετισμών ακολούθησε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων.