Skip to content Skip to footer

Ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός εις την Ι.Μ.Αργολίδος

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο Επίσκοπος μας μετέφερε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εις την Ι. Μητρόπολη Αργολίδος. Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου πραγματοποιήθηκε εις την ιστορική πόλη του Άργους, ενώπιον του Ι. Ναού του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού του Άργους.

Ακολούθησε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου μας, όπου ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τον Επίσκοπο μας και εξέφρασε την χαρά του δια την ευλογία ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου, καθώς όπως είπε: «Είναι ιδιαίτερα συγκινημένος από τον πολύαθλο βίο του Οσίου Νικηφόρου, του άσημου αυτού ανθρώπου του Θεού, η καρτερία και υπομονή του Οποίου τον κατέστησαν δοχείο χάριτος και ευλογίας».

Το Ιερό Λείψανο παρέμεινε εις τον Ι. Ναό του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους επί τριήμερο, καθώς η συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη αφού κατέκλυαν τον περικαλλή Ι. Ναό του Αγίου Πέτρου πλήθη προσκυνητών από Αθήνα, τις όμορες Ι. Μητροπόλεις και Νομούς. Τις επόμενες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μετέφερε το Ι. Λείψανο, προς ευλογία και Αγιασμό και εις τις άλλες πόλεις της Ι. Μητροπόλεως του όπως η Νέα Κίος, Λιγουριό και Ναύπλιο, όπου και παρέμεινε έως και την εορτή του Αγίου Αναστασίου του Νεομάρτυρος, πολιούχο Ναυπλίου.

Το τριήμερο της παραμονής του εις το Άργος ο Επίσκοπος μας συλλειτούργησε μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και ομίλησε εις το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερόμενος εις βίο και την πολιτεία του Οσίου Νικηφόρου, ευχαριστώντας τον επιχώριο Μητροπολίτη δια την πρόσκληση. Ιερές Αγρυπνίες, Ι. Παρακλήσεις και καθημερινή Θεία Λειτουργία τελείτο εις τους Ιερούς Ναούς, οι οποίοι φιλοξένησαν το Ιερό Λείψανο του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού.