Skip to content Skip to footer

Εσπερινός της Συγχωρήσεως

Στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς τελέστηκε, και φέτος, ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή όλου του Ι. Κλήρου της Μητροπόλεως μας. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Αθανασίου Μελισσάρη, Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπευτού, Καθηγητού του Παν/μιου Αθηνών και Βοστώνης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η Κυριακή της συγγνώμης ως δυναμικό μέγεθος ζωής».

Ο ομιλητής, με λόγο μεστό και άμεσο, αναφέρθηκε εις την λυτρωτική δύναμη της συγχωρήσεως, σημειώνοντας   μεταξύ άλλων: «Η συνείδηση του ανθρώπου εγείρει τάσεις και ενοχές, αλλά και εγρήγορση μετάνοιας. Η συγνώμη δηλώνει την πάλη του ανθρώπου με το εγώ του, αφού η ένωση με τον Χριστό σημαίνει νίκη του εγώ, να δώσει στον άλλο τόπο στην καρδιά σου. Η Εκκλησία υπάρχει για να προσφέρει την ζωή στον θάνατο», κατέληξε ο ομιλητής.

Ακολούθως ο Επίσκοπος μας χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον ομιλητή, σημειώνοντας πως η όμορφη και κατανυκτική αυτή περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής είναι ευκαιρία μέσω της συγχωρήσεως «να ανέβουμε στο ξέφωτο της ζωής και της χαράς», ευχόμενος καρποφόροι και μεστοί οι πνευματικοί αγώνες της περιόδου. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή συμπροσευχήθηκαν εις τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως, άκουσαν μετά πολλής προσοχής την ομιλία και μετείχαν εις τον ασπασμό της Συγχωρήσεως, ο οποίος ακολούθησε.

123