Skip to content Skip to footer

Κατανυκτικός Εσπερινός

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος της πόλεως Κισάμου τελέστηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Ευαγγέλου Παπανικολάου, Θελόγου-Ιατρού, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Παίδες εν καμίνω. Νηστεία, εξομολόγηση, προσευχή, θέα Θεού».

Ο ομιλητής με λόγο μεστό, ζωντανό αναφέρθηκε εις τους Αγίους Τρείς Παίδες και τις προτύπωσεις του Χριστού εις την Παλαιά Διαθήκη, μέσα από πλήθος παραδειγμάτων εκ της Παλαιάς Διαθήκης, με αναφορά εις την σύγχρονη πραγματικότητα. «Η Εκκλησία είναι ζωή, είναι εμπειρία», σημείωσε λέγοντας: «Ο Θεός στέλνει την χάρη Του σε όλους και κατά την καρδία του ο καθένας την δέχεται η την απορρίπτει. Με την προσευχή και την νηστεία επισκέπτεται η διάκρισις τον άνθρωπο και έπεται ο φωτισμός.

Ο Θεός μας βεβαιώνει εν τη καρδία ημών. Τον μαθαίνουμε εκ του πειράματος», καταλήγοντας «Η διδασκαλία της γιαγιάς δεν νικιέται. Μην μιλάς για τον Θεό, δείξε Τον με τον τρόπο σου και την ζωή σου». Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε, με λόγους θερμούς, τον εκλεκτό ομιλητή, σημειώνοντας: «Ευρισκόμενοι εις την αρχή της τρίτης εβδομάδας της Μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία μας καλεί να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα και άσκηση και να οδηγηθούμε στον προσωπικό μας αγιασμό, ο οποίος θα μας ελευθερώσει από τον πόνο και την οδύνη της αμαρτίας», κατέληξε ο Επίσκοπος μας. Στο τέλος του Εσπερινού διανεμήθηκε εις το πολυπληθές εκκλησίασμα από μία αντιδωροθήκη.

IMG 3083IMG 3084IMG 3085IMG 3086