Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος μετείχε εις τον Εσπερινό της εορτής της πανηγυρίζουσας Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, εις το Σπήλι, έδρα της Ι. Μητροπόλεως, συγχοροστατούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Ο Ποιμενάρχης κ. Ειρηναίος χαιρέτισε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς δια την συμμετοχή εις την πανήγυρι της Ι. Μονής και αναφέρθηκε εις το μαρτύριο των Αγίων Νεοφανών μαρτύρων, δίδοντας τον λόγο εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ.Ανδρέα, ο οποίος και ομίλησε, με αναφορά εις την εορτή του Πάσχα και τους εορτάζοντες Αγίους Νεομάρτυρες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, με λόγο μεστό και ζήδωρο αναφέρθηκε εις το Ευαγγέλιο του Εσπερινού της αγάπης και την άνωθεν ειρήνη, «την πάντα νουν υπερέχουσαν», όπως σημείωσε, σε αντιδιαστολή με την ειρήνη του κόσμου. Επίσης αναφέρθηκε εις τους Νεομάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, οι οποίοι όπως σημείωσε: «Έζησαν εις το επίγειο θυσιαστήριο, δια του μαρτυρίου των μετοίκησαν εις τον επουράνιο θυσιαστήριο και όταν η Θεία Πρόνοια ευδόκησε επανήλθαν, θαυματουργικό τω τρόπω, εις το επίγειο θυσιαστήριο, δια να δοξάζεται ο Θεός και αναπαύεται ο άνθρωπος». Του Εσπερινού ακολούθησε πλούσια φιλοξενία εις το πλήθος των προσκυνητών που είχαν κατακλύσει την Ι. Μονή.