Skip to content Skip to footer

Πατριαρχική χοροστασία

Εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμπροσευχομένων των Μακαριωτάτων: Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, και των Μακ. Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου. Συμπροσευχήθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών Εκκλησίας και Πολωνίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Σεβασμιώτατοι ως και τα λοιπά μέλη των Συνοδειών των Προκαθημένων, οι Σεβασμιώτατοι και οι κ. Καθηγητές, Εταίροι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Μοναστικές Αδελφότητες, πλήθος Κληρικών και πιστών εξ΄ όλης της Μεγαλονήσου.

Τον Παναγιώτατο και τους Προκαθημένους υπεδέχθη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, με την συμμετοχή δεκάδων παιδιών από τις μαθητικές κοινότητες Κολυμβαρίου (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), παιδιά που ο Παναγιώτατος ευλόγησε και ευχήθηκε κάθε ευλογία εις την ζωή των, προσφέροντας τους από ένα μικρό σταυρό. Μετείχε επίσης ομάδα εκ του Παραδοσιακού, Μουσικού Συλλόγου «οι Βιγλάτορες». Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των μακαρία τη λήξη γενομένων ευεργετεών, κτητόρων και εταίρων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Ακολούθως προχείρισε σε Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου τον Γενικό Δντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, απονέμοντας του το οφίκιο του «Ιερομνήμονος» της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε εις τα προνόμια της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και την τιμή συμμετοχής εις αυτά, ως και εις την προέλευση των οφικίων, εξαίροντας τις ικανότητες και χαρίσματα του προχειρισθέντος. Ακολούθως ο προχειρισθείς εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του, την υιική αφοσίωση του ως και τις πολλές ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Οποίο, ως σημείωσε θα διακονεί και υπηρετεί μετά αυτοθυσίας και αυταπαρνήσεως. Πλήθος πιστών μετείχαν εις την Θεία Λειτουργία και έλαβαν την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου, ο Οποίος υπομονετικά διένειμε εις όλους αντίδωρο και μικρές Εικόνες της Παναγίας με την σφραγίδα και υπογραφή Του.